Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Szelektív zöldséghulladék gyűjtés

2013.01.05. 10:18 bioCsili

Ma reggel, nehezen ment az ébredés. A tervezett 7 órás piacozás helyett 8 után értünk ki...már azt hittem ezren lesznek és majd alig kapok valamit, de meglepődésemre alig voltak vásárlók. 

Az első utam Mátyásékhoz vezetett és a zöldségek nagyrészét meg is tudtam venni nála. Sajnos nem kaptam brokkolit és az óriás hagymát áruló néni sem volt kint ma reggel. Ilyenkor a Mammut bioboltba tudok elmenni még zöldségért, bár ha a piacon nem volt brokkoli akkor ott sem lesz. Oda azok szállítanak zöldségeket, akiknél a piacon a pulton aszalt gyümölcsöket is lehet kapni, leginkább datolyát, sárgabarackot. Brokkoli most náluk sem volt. 

Megjelent újra a birsalma, de a nagy rohanásba, hogy a boltot 9-kor nyitni tudjam azt is elfelejtettem. Remélem kapok a Mammutba, mert karácsony óta az egyik kedvencünk a paszternák-birsalma püré. Hetente biztos készítek legalább 2-szer. 

Jövő héten már lesz főzőtanfolyam így ahhoz is vásároltam már előre. Ilyenkor nehéz megbecsülni, hogy miből mennyi kell. Utólag örülök, hogy nem volt két ünnep között piac, mert legalább fullra kiürítettem a hűtőt és alig maradt pár szál póré és jégcsapretek. Ilyen sem volt még. :-) Általában túl sok félét vásárolok és megmarad vagy megrohad és már ki kell dobni...amit nagyon nem szeretek. A házinénink viszont kedves volt és adott egy szelektív gyűjtő zsákot, így a komposztot ott gyűjtöm. Talán nem a többi szeméttel együtt, hanem másik helyen dolgozzák fel. A zacskó szeirntem pont ugyanaz, amibe a leveleket gyűjtjük ősszel, de azért érdemes utánanézni. A kuka mellett van az én zsákom és abba csak a maradék zöldségek és ételmaradékok kerülnek. Jó érzés, hogy ezeket külön gyűjtöm és bízom benne, hogy úgy használják fel, ahogy a legkörnyezetkímélőbb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr284997632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása