Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Egészség?

2013.01.09. 14:35 bioCsili

Mit jelent ez a szó? Mi számít egészségesnek? Sokat gondolkodtam ezen az elmúlt időszakban, mert több olyan dolog is történt velem, ami okot adott erre. 

Van ugye lelki, testi, szellemi egészség, hiszen ez az a három ami alkotja az egészet, bennünket. Egyik sem tud létezni a másik nélkül, egyik befolyásolja a másikat, hatással vannak egymásra. 

Egészséges-e az, akinek orvosi műszerekkel nincs kimutatható "betegsége", és beteg-e az, akinél látszódik elváltozás. Egészséges-e az, aki testileg jól van, de lelkileg vagy szellemileg egyáltalán nincs jól a bőrében és fordítva. 

Rendszeresen találkozunk olyan emberekkel, vagy kapcsolatba kerülünk valamilyen oknál fogva velük, akik egészségesnek mondják magukat, mégis tele vannak dühvel, haraggal, elfojtással, komplexusokkal és esetleg ebből erőt kovácsolva próbálnak félelemben, rettegésben, bizonytalanságban tartani másokat, hogy gyengeségüket ezzel leplezzék. Ők egészségesek? Akit félelemben lehet tartani, az egészséges? 

Oshawa megállapításainak egyike a "Never be angry", (sose légy dühös) a düh megjelenése az életünkben, jelenti az egyik alappillérét annak ha már valaki kibillent az egyensúlyból és azt ő már nem tekinti egészségnek. Hiszen egész-ség, és hogy lenne egész az, aki nincs egyensúlyban magával a környezettel és ki tudja hozni a sodrából valami. 

Amikor a Kushiban bejelentettem hogy hazajönnék, egyszerre kaptam hideget-meleget, haragot, dühöt, megfélemlítést, amire úgy reagáltam, ahogy fent említettem már. Bizonytalansággal, félelemmel...dehiszen ez volt a cél!!! És akkor abban a pillanatban elérték. Ahogy ez lecsillapodott bennem, világossá vált, hogy a másik fél csak kétségbeesését mutatta ki felém, hogy most akkor vele mi lesz?! ezzel a teherrel próbált jobb belátásra bírni hogy maradjak, felsorolva olyan dolgokat, amiket hibámnak éreztem. 

Ez és még néhány példa azt mutatja, hogy nyelni kell kettőt hármat, és hideg fejjel reagálni, nem hagyni hogy elbionytalanítsanak a döntéseinkben, mert az nem a mi akaratunk, hanem a másiké. Az nem a mi gyengeségünk, hanem a másiké. Legyünk erősek, tartsunk ki, ha úgy gondoljuk hogy márpedig a miénk az igaz. Mi pedig foglalkozzunk csak azzal hogy megtartsuk a magabiztosságunkat és a bizalmat ÖNmagunkban! 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr75008211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása