Tudjuk, hogy miket kell ennünk, mi van a diétánkban, csak ha magunkra maradunk és épp nem követnénk már a leírtakat, mert unjuk, vagy egyszer csak azt érezzük, hogy elkezdene szárnyalni a kreativitásunk és a magunk újtát járnánk, TEGYÜK! Próbálkozzunk!!! Hiszen a makrobiotika nem másról szól, mint a SZABADSÁGról!
A heti menükombinációkat szeretném megosztani Veletek! Szívesen veszem a Tiéteket is!
Hétfő:
Gyömbéres miso leves
Barnarizs, azukibab szárított gesztenyével, wokban pirított zöldségek, savanyú uborka
Kölespuding csipkebogyólekvárral
Kedd:
Édeszöldséges köleslevees maitake gombával
Barnarizs vadrizzsel, tempeh savanyúkáposztával natúr szójajoghurttal, jégcsapretek nishime zöldség, madár saláta, arame-szárított jégcsapretekkel
Rizstejbegríz fahéjjal, szárított almaszirommal
Szerda:
Tamari boullion udonnal, sült tofu gyömbéres jégcsapretekszószban
Gomoku (5 színű) rizs, lencsepaszta, préselt saláta
Kukoricaprósza őszibarackkal
Csütörtök:
Shiromisoleves mochival
Barnarizs-édesrizzsel szárított gesztenyével, azukibab szójaszósszal, mustáros cékla, reszelt jégcsapretek norival tamarival, savanyú káposzta, wokban sült zöldségek kurkumával
Fahéjas sült alma
Péntek:
Korianderes répa-hagymakrémelves sült natúr tofuval, petrussal
Rizs-kölessel, párolt lilakáposzta almával mazsolával, pasztinák-birsalma püré, füstölt tofu, savanyúság
Kókuszalagút