Sajnos az elmúlt két hétben (inkább három) nem volt időm írni a Blogra. New Yorkban Kushihoz képest csak rohantunk nap mint nap, korán reggeltől késő estig. Bevallom, már nagyon jó volt egy kis pezsgés. A NY-i élmények közül a helikopteres városnézés, az Empire State Building éjszakai kilátással, a Central Park a Bryant park és a hadihajó/tengeralattjáró tetszett a legjobban. Nagyjából ezekre volt idő az egy hét alatt. Voltunk múzeumban is és shoppingolni természetesen. Nagyon sokat. :-) és nagyon szépeket.
New York után végre itthon. Már lassan két hete...egyre jobban érzem magam. Furcsa volt nagyon 5 hét után visszaállni a konyhába. Ahogy beléptem a lakásba, minden sokkal kisebbnek tűnt, mint amilyenre emlékeztem. Még soha nem voltam ennyit távol az otthontól. A lábosok, a kések a konyhai eszközeim nagyjából a helyükön voltak, (többé kevésbé) de már azt is elfelejtettem hogy mik vannak a konyhában. Furcsa és döcögős volt az újrakezdés/folytatás. Elővettem a kis étrendemet és megterveztem az egész heti menüt. Nagyon fontos hogy tudjam melyik nap mit eszem, hisz akkor nem kell reggel gondolkodni és nem megy el azzal az idő, hogy kitalálom mit mivel miből mennyit stb. Mikor felkelek 5-kor, megnézem a menüsort és elkezdem a főzést.
Picit több édességet és gabonát ettem a héten, legalábbis próbáltam, mert nagyon lefogytam NY-után. Amit Kushinál felszedtem az olajos, szószos ételekből, az NY-ban sikeresen leadtam. Ha egész nap sétálunk, mászkálunk csak egyszerű kajákat tudtam vinni magammal ami mondjuk rizsgolyók noriba, vagy egytálétel zöldségekkel pl. miso zousit, és ha keveset főztem mondjuk akkor sem tudtam még szedni. Szóval aki fogyózni akar, az mérje ki reggel az egész napi adagját és akkor tuti csak annyit tud enni. Egy hét alatt 2-3 kiló simán lemegy. Az esetemben sajnos, mert ennyit azért nem akartam, sőt.