Az esti vacsit alig néhány zöldségből tudtam összeállítani, mert a piaci áru még nem érkezett meg hozzám. :-) Szombat van, hát úgy gondoltam, jöjjön egy kis tempura a vacsorához, hiszen ezer éve nem ettem.
Mínusz 6 fok, az idő ideális :-) Melegít, olajos, táplál.
Az édesburgonya mellé ma este hagymát választottam, ehhez még készítenem kell egy szósz, ami fehérszezámmagos édeskés mártás lesz. Készítettem még hokkaido feketebabot, melyet kuzuval összesűrítek még és egy evőkanál rizsszirupot is teszek bele, (hogy mégédesebb legyen), rizs-édesrizzsel és gesztenyével, sós vizes savanyúság, és ha feljön az autóból a brokkoli akkor blansírozott formában az is lesz hozzá. Kell is valami light-os, mert most egy falatka édesburgonya és hagyma után máris érzem, hogy kellene valami ami felszívja az olajat. Préselt sali is menne hozzá, jégcsapretek gyömbér tamari-szósz, de sajnos most egyik sincs itthon. Egy kis norit még teszek rá díszítésnek tálaláskor.
Képpel is szolgálok hamarosan. Ti mi jót főztetek ma este vacsorára???