Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Péntek

2010.04.30. 15:29 bioCsili

A hét utolsó tanítási napja.. végre! Annyira hosszú és fárasztó volt ez a hét, hogy már nagyon várom a hétvégét.

Tegnap este vacsi után drumm&bass buli volt. Vagyis csak drumm, ugyanis az egyik tanárnő eléggé muzikális, (amúgy szerintem picit flúgos) és hozott mindenféle dobokat, csörgőket, utős hangszereket majd körbeültünk a könyvtárba és mindenki hozzátette a magáét. Daniel keverte a zenét, volt tánc, kis ropogtatni való tortilla chips valamilyen szósszal és almalé. A hangulat a tetőfokra hágott. :-) Nem olyan volt mint mondjuk egy céges kirándulás..., de nem ennek is meg volt a maga varázsa.  

A reggel tegnap is Csikung órával indult, ahol már folyamatosan megállás nélkül gyakoroltuk a mozdulatsorokat, amiket az előző napokon egyesével megtanultuk. Hát annyira jól nézett ki, mintha mindenki profi Csikungos lenne.

Két főzős óránk volt, egy délelőtt, ahol a gabonákat vettük azokból is a kölest, kukoricadarát, bulgurt és tésztákat és egy délután. Több fajta tészta létezik, (pl Udon, Soba) mi most búzából, rizsből és hajdinából, készült tésztákat főztünk, illetve sütöttünk. Tanultam egy nagyon érdekeset. A sima fehér rizsből készült rizstésztát, ami olyan nagyon átlátszó cérnaszál vékony, nagyon jól ki lehet sütni forró olajba és chipsként fogyasztható pici szójaszósszal leöntve. Annyi csak az egész, hogy pici darabot hirtelen kisütsz forró olajban, majd megfordítod, fél perc alatt kész, még annyi se. Mehet rá a fini szójaszósz, amit előtte vízzel picit megfőzöl, hogy ne legyen annyira sós, tömény és már kész is a finomság az esti filmnézéshez :-). A másik nagyon fini amit csináltunk az édesrizsből készült gofri. Rendes gofrisütőbe sütöttük ki, ami persze nem olyan elektromos mint amilyet általában manapság használ az ember, hanem rendes vasból készült amit a gázon kell felforrósítani. Kb 50 kilós, olyan mint a nagyon régi vas vasaló.. nekünk volt ilyen, de már csak dísznek használtuk.

És egy kép az ebédlőről. Itt szoktunk reggelizni, ebédelni és vacsizni is.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr71964532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repus 2010.04.30. 22:59:04

és Te milyen dobot kaptál?

bioCsili 2010.05.01. 03:17:56

@Repus: olyat amivel a kongások szokták :-) meg csörgőt. Felváltva zenéltem
süti beállítások módosítása