Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

South River Miso factory

2010.05.06. 12:00 bioCsili

Kedd délután hamarabb befejeztük a főzőórát és a személyzet egy részével együtt elindultunk a South River mellett fekvő Miso "gyárba". A hely, kb 1 órára van Beckettől.

Én gyárnak képzeltem el, kb úgy, mint a Coca-cola-t, így elég nagy meglepetés ért, amikor odaértünk. A "gyár" egy kis családi vállalkozás, több helyes faépületből áll, gyönyörű nagy kerttel, kis folyóval a kert végében, függőhíddal a veteményeshez, ahol a vegyes ízesítésű miso-hoz termelik a zöldségeket, pici rizskörrel, ahol a rizs egy részét termesztik a barnarizs misohoz, vadon termő mentalevél, virágok, macska, tavacska sziklákkal tavirózsával, komposzttal és gyönyörű erdővel a veteményesen túl. Nem hittem a szememnek amikor megérkeztünk.

Chris a tulajdonos fogadott bennünket olyan vendégszeretettel, kedvességgel, ahogy az ember a barátait szokta. Nagyon örült annak, hogy ennyi lelkes miso-barát, lelkes fiatallal találkozik mint mi. Megmutatta a helységeket, ahol készítik a misot, hol milyen alapanyagok kerülnek a misoba.

 

 

 

A miso (tradicionális japán fűszer) egy szójabab alapú készítmény, ami nagyon gazdag fehérjében, az összes esszenciális aminósav megtalálható benne, természetes szénhirdrátok, ásványok, vitaminok.

Egyedülálló fermentációs eljárás következtében egy un. koji élő kultúra hozzáadásával rengeteg hasznos és tápláló összetevő kerül bele. Emellé tesznek bele tengeri sót, gabonát, (barnarizst, áprát, kölest) de minden más ízt is, például azukibabot, csicseriborsót, fokhagymát, csilipaprikát, pitypanglevelet, de létezik édes miso is ami kevésbé sós mint a többi, és 3 hétig érlelik csak. Az a miso jó, amit minimum 2 évig érlelnek. Itt az árpamisot 3 évig érlelik, nagyon kíváncsi vagyok mennyiben lesz más az íze, mint a két évesnek. (ebből és az azukibabos misoból vettem egyet-egyet). 

Két órát töltöttünk ott, de mindenki úgy jött el egytől-egyig, hogy ilyen helyen szeretne élni... A béke és nyugalom szigete. 

Hazafelé a kocsiban vacsoráztunk, a többiek elmentek egy kínai étterembe. 11 után értünk haza, hulla fáradtan. De megérte. Csodás helyen voltunk és egy csodás embert ismertünk meg, akinek a szerelme a munkája. Szerencsés ember...

 

 

 A melegház..

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr281978718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása