Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Azuki bab

2010.05.08. 18:37 bioCsili

Az azukibab a japánok egyik kedvenc étele, már i.e 1000 évvel termesztették. Többféle színben létezik, nálunk a vörös színű jellemző.

Gazdag proteinekben, B1 és B2 vitaminban. Magas a vas, kálcium, magnézium és foszfor tartalma. Ha barnarizssel esszük együtt, akkor teljes értékű fehérje forrás a szervezetünk számára, mert minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Kivéve a B12 vitamint. Koleszterinmentes, gátoja a tumort a növekedésben. Erősíti a vesét, jó az emésztésnek, a keringési rendszernek és az idegrendszernek. Vitalizál és erősít.

Nem mellesleg nagyon finom!

Egy egyszerű kis recept:

Válogassuk át a babot, mossuk meg majd áztassuk be legalább 8 órára. Önstük le az áztatóvizet, majd tegyük kuktába egy ujjnyi kombuval (alga) annyi vízzel hogy ellepeje a babokat. Zárjuk le, és hozzuk forrásba, majd forrás után főzzük 45-50 percig. Akkor jó, ha puha a bab, picit szétmálik. Ízesíthetjük szójaszósszal, (shoyu vagy tamari) vagy barnarizs misoval is. Zöldséges vagy sima rizs mellé kiváló kiegészítő.

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr841984292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása