Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Vizsgák

2010.05.13. 21:51 bioCsili

A hétre 3 vizsgánk volt betervezve, amiből már kettőn túl vagyunk. Húzós volt a hetünk, ezért sem volt időm írni sajnos. A healing és a diagnosis vizsgák voltak már, mindenki átment természetesen. A healing vizsgán 3 a diagnosis vizsgán 5 hibám volt. Ez azért még belefér. De tény, semmit sem tudunk addig, amíg nem gyakoroljuk és meg nem lesz a kellő tapasztalatunk. Mindkettő teszt volt, ahol a válaszokat csak össze kellett párosítani.

Annyira sok az információ, hogy nem tudom még mikorra ülepedik le bennem. Annyi mindenről hallottunk az órákon, hogy ennyit nem képes befogadni az agyam.

Ma az utolsó órák egyikén átbeszéltük hogy kinek milyen tisztulási folyamatok zajlanak vagy zajlottak le ez alatt a 4 hét alatt. Leginkább mindenki a negatív dolgokat emelte ki, az olyanokat amik nem megszokottak. Legtöbben mindent ettek mielőtt idejöttek, de néhányan már vegák voltak legalább. Páran pedig makrobiotikusan étkeztek mint én. Leginkább mindenkinek a beleivel voltak problémák (a részletekbe nem megyek bele) és ezt veséztük ki. Ami látható viszont, hogy már két-három hét után mindenkinek egészséges bőrszíne kezdett lenni. Eltűnt a hófehér, sápadt arcszín és mindenkibe beköltözött az élet. Egyre energikusabbak lettek. Kérdés az, ha innen hazamennek, fogják e folytatni ezt az életmódot. Itt könnyű, főznek ránk, (bár a főzéssel illetve azzal kapcsolatban hogy más főztjét esszük vannak aggályaim) ízletesek az ételek, változatosnak mondjuk nem mondanám, mert nagyjából ugyanazt esszük minden nap 4 hete, egy-két kivétellel, újítással. Pedig ezer féle menüt össze lehetne állítani, mégsem teszik. Szóval a kérdés, hogy lesz e erejük és kitartásuk folytatni ezt otthon, hisz egyedül főzni úgy, hogy nincs aki segít az ételek összepárosításában, hogy ízletes legyen, hogy energiát adjon, tápláljon és ne hiányozzon semmi belőle, sem utána miután megettük, hát nem könnyű. Nekem szerencsém volt, hogy az Unokatesóm hozzám költözött és már volt tapasztalata a vegán és makrobiotikus főzésben. Egyáltalán nem olyan mint a hagyományos és nagyon tévednek akik azt gondolják, hogy ha már jól főzik a standard ételeket akkor ez is menni fog könyvből, főzőtanfolyam és konzultációk nélkül. Csodákat lehet művelni egy-egy étellel, összeállítással. De ahhoz, hogy a hatást érezzük tisztának kell lennünk és jó időnek el kell telnie. De nagyon érdekes felfedezés, mikor először érzi az ember azt, hogy feltölti az étel, vagy erőt merít belőle, vagy megnyugtatja, vagy harmonizálja és még sorolhatnám. A kevesebb több. És ez tényleg így van.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr372001338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása