Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Shiatsu

2011.06.02. 17:51 bioCsili

Az egyik kedvenc masszázsom...ha nem az egyetlen. 4 hét után végre eljutottam Pankához. Hiányzott már nagyon az a relaxáló, pihentető 1 óra amíg csak a hasamon vagy a hátamon fekszem ő pedig tetőtől talpig átnyomkod, kényelmes ruhában. Relaxációs zene, kényelmes matrac a földön. Ezt a masszázs úgy képzeljétek el, mint egy utazást, mint egy repülést. Olyan amibe nem tudsz nem bealudni, csak ha nagyon feszülten vagy idegesen mész oda. Én általában többször bealszom, de a végére mindig úgy ébredek, mintha újjászületnék.

Ahogy korábban már írtam a technikáról, (amit én is tanultam Amerikában), ujjal, tenyérrel talppal való nyomkodás, a meridiánok mentén. A meridiánok energiavonalak, (chi vagy ki az életenergia japánul illetve kínaiul) melyek összeköttetésben állnak a szervekkel és azok stimulálásával segíthetjük a működésüket. Alul vagy túlműködés esetén ezek a pontok fájnak. De még mennyire, hogy fájnak. Így a masszőrnek tudnia/éreznie kell, mennyire erősen nyom meg egy pontot, hogy ne fájjon túlságosan a páciensnek. Hiszen ennek a masszázsnak nem az a lényege, hogy izmot lazítson. Inkább a lelket lazítja és észrevétlenül tölt fel energiával.

A jó shiatsu masszőr érzi és látja a pácienst, aki hozzá megy. A tapintásával megállapítja, hogy melyik szerveddel lehet probléma, hogy mire kellene odafigyelned jobban. Tanácsokkal lát el, és mesél az állapotodról olyat amit már tudsz is esetleg és olyat is amit még nem. Lenyűgöz, hogy mekkora tudás lehet egy tradicionális keleti ember kezében, fejében, szívében, melyek mind ősi tanításokra alapulnak.

Régen vágyam volt elmenni egy tibeti kolostorba és csak azt tenni amit a szerzetesek. Biztosan nem lenne ennyi gondom, bajom, dolgom és más dolgok válnának fontossá. Mivel Tibet elég messze van, úgy döntöttem, megadom magamnak itthon azt, amit csak lehet, amire szükségem van. Heti 1 alkalom kényeztetés, mindannyiunkra ráfér. Ezt a család és a munkatársak is értékelik, higgyétek el. Jó érzés, ha az ember megtalálja mire vágyik. Mi az, ami kikapcsolja, ami feltölti.

Júniusban megyek shiatsu tanfolyamra itthon is. Alapra csak, de nagyon kíváncsi vagyok! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr982952056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.02. 18:27:53

Hmm, jól hangzik, ki kéne próbálni!
süti beállítások módosítása