Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

A rendezvény előtti este - főzés

2011.06.04. 00:22 bioCsili

Péntek délután fél 5-től folytak az előkészületek nálunk a Női Egészségért rendezvényre. 3 féle ételt vállaltunk be 5-en, de végül 7-en voltunk lányok. A rizsgolyókhoz a rizst már reggel megfőztem, jó mancsosra, hogy összetapadjon és könnyedén bele lehessen forgatni piriított szezámmagba. A golyózás műveletét 3 lány végezte nagyjából másfél órán keresztül. Közben egyikünk a hagymát vágta apróra, másikunk a répát reszelte, ezeket mind a tofukroketthez, harmadik pedig főzte a kölespudingot, hozzá az almalében főtt körtét. Mindenkinek járt a keze, de természetesen a szája is. Még sosem voltunk így együtt azokkal a lányokkal, akikkel az Arwen tornára járok. Mindannyiunkat összeköt bizonyos nőgyógyászati állapot. Van, akinek PCOS-e van, van akinek Endometriózisa. A diétánk nagyon hasonló, hiszen mindannyiunknak reproduktív szervi nehézségei vannak. Nem szeretem azt a szót, hogy betegség, próbálom kerülni is, hiszen ez csak egy állapot, 5 perc múlva vagy holnap már lehet hogy nem vagyok ebben az állapotban, mert meggyógyultam...visszatérve a estére. Jókat beszélgettünk a tapasztalatainkról, nehézségeinkről, hogy bizonytalanok vagyunk, melyik tanácsot kövessük, azt amit az orvosok mondanak, vagy amit a tanácsadónők legyen akár makrobiotikáról vagy mozgásról szó. Mindenki olyan hatásosan tudja előadni az igazát, hogy a szegény nő, aki csak egyet akar, meggyógyulni, teherbe esni, hirtelen azt sem tudja merre szaladjon.

Nem könnyű, az biztos. De ezek a találkozók, hozhatnak új információkat, kinek mi segített, hogy csinálja stb. meg is beszéltük, hogy ezentúl lesznek rendszeresen találkozóink, akár nálam, hogy egy jót beszélgessünk és feltöltődjünk.

Az este természetesen lefáradtunk, de az a sok főzésnek, golyózásnak, sütésnek volt köszönhető. A tofukrokettet egy óriási lavorba kevertük ki 150 főre, de ez nem 150 golyó volt, hanem vagy 300. Közben elfogyott az olaj, a liszt...így gyorsan a kamra mélyére kellett néznem, a maradékot pedig a sütőbe egybesült fasírtként sütöttem végül ki. Nagyon okosan a teraszon sütöttük ezeket vagy 3 órán keresztül így a lakás nem lett olajszagú. Bezzeg a ruhánk és a hajunk... :-) de az eredmény a fontos...nagyon jól sikerült!

Végül majdnem éjfél volt mikor a lányok elmentek, reggel 6-kor pedig kelés hogy 7-re már a Soté-n legyünk. Húzós nap volt, de még csak most jön a java... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr472957139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása