A tegnap esti főzésen igen jól éreztük magunkat, mert kis édes kislány is segédkezett a munkában, így az ő kis energiájuk is benne volt minden ételben nem csak a miénk.
A karfiolkrémleveshez virágjaira szedték a karfiolt (még szerencse, hogy nem brokkolit, mert azt nem szeretik), a grízpudinghoz hámozták az almát, a barackos sütihez pedig szépen sorbarendezték a sárgabarack cikkeket a kölestortára.
Picit változtattam a menün, mert most annyira a sárgabarack van "porondon", hogy muszáj volt azt használnunk ribizke vagy málna helyett. Az ötletet aznap délben kaptam, mert egyik lelkes makrós növendékem küldött egy fotót az édességről amit készített. Volt szerencsém megkóstolni is és mondhatom, nagyon finom lett!!!
Az övében az volt a különlegesség, hogy sárga és őszibarack is volt benne.
A miénkben pedig az, hogy pici citromot csavatrunk a kölesbe, épp annyit, hogy az íz érezhető legyen.
Egy jó nagy tepsivel csináltunk, így mindenki kapott útravalót.
Sajna a képekkel megint bajban vagyok, mert a kábelt otthon hagytam, így csak holnap fogok tudni képeket tölteni.
A karfiolkrém leves is nagyon finom lett, elfogyott mind abból is. Nekem speciel a karfiolkrém leves és a grízpuding ízlett a legjobban. A pudingra készítettünk chruncie-t is házilag, na az nagyon ott volt! :-) Jó ropogós a puding tetején. Ezt a következő alkalommal is megcsináljuk, mert biztosan lesz olyan desszert, amihez illik és nagy sikere volt.
Erről jut eszembe. Azt, hogy jövő héten csak desszerteket csinálunk...szerintem édességtúltengésünk lesz az tuti. Legalább 4 félét tervezek, mert ezek viszonylag hamar készen vannak, így lesz időnk majd beszélgetni is és nyugodtan kóstolni hogy ne egymás után együk végig, hanem ahogy kész az egyik utána kósti majd készítjük a másikat vagy beszélgetünk...így nem leszünk tele olyan gyorsan.
Elég sok ötletem van, hogy mi legyen...nem is tudom melyiket válasszam. :-)