Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Kedd esti főzések - leves+desszertek beszámoló

2011.07.13. 17:26 bioCsili

A tegnap esti főzésen igen jól éreztük magunkat, mert kis édes kislány is segédkezett a munkában, így az ő kis energiájuk is benne volt minden ételben nem csak a miénk.

A karfiolkrémleveshez virágjaira szedték a karfiolt (még szerencse, hogy nem brokkolit, mert azt nem szeretik), a grízpudinghoz hámozták az almát, a barackos sütihez pedig szépen sorbarendezték a sárgabarack cikkeket a kölestortára.

Picit változtattam a menün, mert most annyira a sárgabarack van "porondon", hogy muszáj volt azt használnunk ribizke vagy málna helyett. Az ötletet aznap délben kaptam, mert egyik lelkes makrós növendékem küldött egy fotót az édességről amit készített. Volt szerencsém megkóstolni is és mondhatom, nagyon finom lett!!!

Az övében az volt a különlegesség, hogy sárga és őszibarack is volt benne.

A miénkben pedig az, hogy pici citromot csavatrunk a kölesbe, épp annyit, hogy az íz érezhető legyen.  

Egy jó nagy tepsivel csináltunk, így mindenki kapott útravalót.

Sajna a képekkel megint bajban vagyok, mert a kábelt otthon hagytam, így csak holnap fogok tudni képeket tölteni.

 

A karfiolkrém leves is nagyon finom lett, elfogyott mind abból is. Nekem speciel a karfiolkrém leves és a grízpuding ízlett a legjobban. A pudingra készítettünk chruncie-t is házilag, na az nagyon ott volt! :-) Jó ropogós a puding tetején. Ezt a következő alkalommal is megcsináljuk, mert biztosan lesz olyan desszert, amihez illik és nagy sikere volt.

Erről jut eszembe. Azt, hogy jövő héten csak desszerteket csinálunk...szerintem édességtúltengésünk lesz az tuti. Legalább 4 félét tervezek, mert ezek viszonylag hamar készen vannak, így lesz időnk majd beszélgetni is és nyugodtan kóstolni hogy ne egymás után együk végig, hanem ahogy kész az egyik utána kósti majd készítjük a másikat vagy beszélgetünk...így nem leszünk tele olyan gyorsan.

Elég sok ötletem van, hogy mi legyen...nem is tudom melyiket válasszam. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr123063784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doridia 2011.07.13. 19:15:03

Köszönök szépen mindent, nagyon jól éreztem magam tegnap este és szuperek az új receptek! A karfiol krémlevest én mindig rizskrémmel készítem de nagyon jó, hogy tanultam egy egészségesebb alternatívát. :)
Minden isteni volt de a köleses süti mellett tettem le a voksom, talán pont a pici citrom miatt. A Férjem is köszöni szépen kóstolót nagyon ízlett neki! :)
Remélem sok-sok emberhez eljut a főzőiskolád híre, fantasztikus kezdeményezés!
Én biztosan megyek még majd tanulni! :)
(Dia)

dodi. 2011.07.13. 20:50:48

Jaaj :) a sütim :) ez az első makrós édességem, amire nagyon büszke vagyok :D Igaz küllemre nem annyira gusztusos, mint a tiéd, de ami késik nem múlik... :-) Már nagyon várom a keddet! :)

bioCsili 2011.07.14. 16:59:38

@Doridia: örülök, hogy jól érezted magad. A rizskrém alatt a 10*es vízben főtt rizst turmixolva érted, vagy rizstejszínt? mert ha az előbbit, akkor az ugyanolyan egészséges és jó, mint a zabpehely, vagy árpapehely stb, gyógyító diétán jobb is a rizsből készült krém sűrítésre. Várlak és köszönöm, hogy jöttél! :-)

bioCsili 2011.07.14. 17:00:29

@dodi.: Nagyon szép lett a Te sütid is! Ízre pedig fantasztikus volt! Csak így tovább a sós ételekkel is... :-)

Doridia 2011.07.15. 08:34:27

@bioCsili: Rizskrém alatt a rizstejszínt értem amit készen lehet kapni. De nagyon jó, hogy már tudom, hogy van egészségesebb alternatíva! :)

bioCsili 2011.07.15. 15:14:23

@Doridia: Igen, van! Ahogy írtam is rizsből is csinálhatsz krémet ha 10-szeres vízbe megfőzöd és összeturmixolod. De le is paszírozhatod kislyukú szűrőn. Amellett, hogy sűrítesz vele nagyon jó ha gyomorproblémád van. Tiszít!
süti beállítások módosítása