A pikniken az alábbi sushit készítettem el:
Hozzávalók:
Répa
Vajbab
Kelkáposzta
Sushi gyömbér
Umeboshi paszta
Nori lapok
Kerekszemű barnarizs
A rizst 3-szoros vízben megfőzöm, hogy kicsit mancsos, ragadós legyen. A zöldségeket hosszúkásra szeletelem, mindet nagyjából egyforma mérete, majd megpárolom néhány percig nagyon pici vizen. A norilapot fényes felével lefelé a sushitekerőre helyezem, majd ráteszem a rizst, nedves kézzel elegyengetem, majd alulról elkezdem rakni a zöliket sorra egymás után. A gyömbért a zölik tetejére. Egy sor répa, egy sor bab, egy sor káposzta. Majd a rizs fedetlen részére kenek egy kis umepasztát és összetekerem.
Az alapanyagokat lehet változtatni, répa, uborka, shitake gomba, tofu, tempeh, kínai kel, daikon tekuán stb...
A krém lehet benne szezámkrém is, nem csak umepaszta. Más krémmel én még nem próbáltam.
A partytime órán tekerünk sushit is, de lesz külön óra is augusztusban. Akkor el lehet sajátítani a csínyját és onnantól már mindenki gyakorolhat otthon. :-)