Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Bassano del Grappa, Venezia! Vigyázz pizza, pasta, jövünk!

2011.07.26. 14:30 bioCsili

Szombaton délben remélhetőleg egy helyes kis olasz étteremben fogjuk elkölteni az ebédünket én még valószínű azt, amit csomagoltam az útra, a család többi tagja pedig a helyi specialitásokat kóstolja majd meg.

Nekivágunk a nyaralásnak, amely egészen a Francia tengerpartig vezet bennünket, de addig is haladjunk csak szépen sorban.

Az első két éjszakát egy csodaszép helyen fogjuk tölteni Velence fölött a hegyekben Cassola a helységnév, ahol egy nagyon kedves barátnőm és a férje fog várni bennünket izgatottan, hiszen már több mint 8 éve, hogy nem láttuk egymást! Az, hogy velük tölthetünk pár napot a véletlennek köszönhető, mert nemrégen találtuk meg újra egymást Facebookon. Persze véletlenek nincsenek, így hogy ő bejelölt, nekem meg az az ötletem támadt megkérdem tud e szállást a közelben, nem a véletlennek köszönhető, inkább a sorsnak?! Ez már biztos így volt kitalálva odafönn, mi meg csak tettük a dolgunkat idelenn.

A készülődést még nem kezdtem el csak gondolatban, illetve egy-két ötletet írtam le magamnak, hogy miket vinnék magammal az étkezéshez. Mindig problémaként hallom azt, hogy a makrósok hogyan utazzanak, ha nem ehetnek mást csak amit maguk készítenek illetve alig van olyan étterem ahol kaphatnánk a fogunkra valót.

Ilyenkor mindig mérlegelnünk kell EGY dolgot. Az egészségi állapotunkat. Ha az engedi hogy utazzunk, mozogjunk, akkor nem állhat akadály az utunkba! :-) Tehát ha alapvetően jól vagyunk, akkor azt is megtaláljuk magunknak, ami ehető az adott országban, ahová utazunk. Hányszor nyaralunk egy évben, úgy igazán?! Egyszer-kétszer-háromszor? Ilyenkor lehetünk megengedőbbek a makrobiotika szabályait tekintve.

Vegyük például engem. :-) Én igazán tudom magam tartani a szabályokhoz ha muszáj, és ha valamit a fejembe veszek. Közel 1 év szigorú gyógyító makró után alig mertem nyitni amikor Amerikába utaztunk. A Kushi Intézteben is csak a gyógyító oldalról ettem, (két sorból lehetett szedni az ételt) egy hónapon keresztül és alig kóstoltam meg újdonságokat, amiket korábban kerülnöm kellett. Ez NEM egy követendő példa!!! A gyógyító időszak után, ami mindenkinél egyéni, (3-6-9 stb hónap) nyitnunk kell és a makrobiotikában alkalmanként használható ételeket is belevehetjük az étkezéskünkbe ALKALMANKÉNT. Hiszen sem a paradicsom, sem a paprika, a krumpli vagy a padlizsán, spenót nem mérgező, egyszerűen csak a túlzott fogyasztása extrém hatással van a szervezetünkre, és a jelenlegi állapotunkat nagyban befolyásolták a korábbi extrém kilengéseink, szokásaink.

Tehát az olaszországi tartózkodásunk alatt biztosan fogok enni paradicsomos tésztát, pizzát, (melyet szójalisztből készítenek, tojás nélkül), padlizsánkrémet, (ha lesz tejtermékmentes) teljesőrlésű kenyeret, halat, tenger gyümölcseit, zöldségeket, grillezve, frissen, párolva, ahogy épp készítik, rizottót. Mindig megnézem majd, hogy mik a lehetőségek és abból igyekszem kiválasztani azt, ami a leginkább makrós, mégis jó ízűen, boldogan és nyugodt lelkiismerettel fogom elfogyasztani, hiszen a boldogság is hozzátartozik az élethez, amely a nyaralás, a kikapcsolódás, pihenés körül igen intenzív, nem szabad elrontanunk aggódással hogy mit lehet enni és mit nem.

Drága barátnőm annyira tündér, hogy már most készül hogy miket vegyen otthonra, tervezi, hogy mit főzzön és hová menjünk vacsorázni. Annyira jól esik, hogy el sem tudom mondani! Bár lelkes blogolvasó, így biztosan tudja, hogy mennyire sokat jelent egy magam fajta makrósnak, hogy valahol étellel várják...:-) Grazie!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr423100860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása