Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Főzőbemutató Amszterdamban

2011.10.18. 21:21 bioCsili

Ma este 9-ig tartottak az órák, mert vacsi után a holland közönségnek tartottak egy két órás főzőbemutatót. A téma tofu és tempeh ételek. Az órán 15 holland volt jelen és mi 7-en a tanfolyamról. Az előadást angolul tartották mert szerencsénkre itt mindenki beszélni a nyelvet, így mi is értettük mit hogyan kell egymás után főzni... :-)

Igen népszerűek a központ főzőbemutatói, minden héten kedd este tartják őket.

A mairól egy receptet osztanék meg veletek mert most igen fáradt vagyok hogy napi beszámolót írjak, remélem nem bánjátok... :-)

Füstölt tofu zöldségekkel

1 tábla füstölt tofu megmosva és kézzel darabokra törve
oliva olaj
hagyma gyufaszálra vágva
édes sütőtök gyufaszálra vágva
mirin, csipet só és víz

A hagymát megdínsztelem az olajon amíg picit megbarnul majd megsózom és hozzákeverem a tököt. Hozzáteszek 2-3 ek mirint majd fedő alatt párolom kb 10 percig. Közben megmosom a tofut és apróra töröm, majd hozzákeverem a zöldségekhez és adok hozzá még egy kevés sót és mirint is. Fedővel főzöm még alacsony lángon kb 5 percig és kész. Nagyon finom édes étel, jól ellazítja a hasnyálmirigyet. Köretként egy keveset préselt vagy egyéb savanyúsággal és gabonával fogyasszátok. Ha diétán vagytok egyeztessetek a tanácsadótokkal, mert olajos.

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr613312944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása