Ma este 9-ig tartottak az órák, mert vacsi után a holland közönségnek tartottak egy két órás főzőbemutatót. A téma tofu és tempeh ételek. Az órán 15 holland volt jelen és mi 7-en a tanfolyamról. Az előadást angolul tartották mert szerencsénkre itt mindenki beszélni a nyelvet, így mi is értettük mit hogyan kell egymás után főzni... :-)
Igen népszerűek a központ főzőbemutatói, minden héten kedd este tartják őket.
A mairól egy receptet osztanék meg veletek mert most igen fáradt vagyok hogy napi beszámolót írjak, remélem nem bánjátok... :-)
Füstölt tofu zöldségekkel
1 tábla füstölt tofu megmosva és kézzel darabokra törve
oliva olaj
hagyma gyufaszálra vágva
édes sütőtök gyufaszálra vágva
mirin, csipet só és víz
A hagymát megdínsztelem az olajon amíg picit megbarnul majd megsózom és hozzákeverem a tököt. Hozzáteszek 2-3 ek mirint majd fedő alatt párolom kb 10 percig. Közben megmosom a tofut és apróra töröm, majd hozzákeverem a zöldségekhez és adok hozzá még egy kevés sót és mirint is. Fedővel főzöm még alacsony lángon kb 5 percig és kész. Nagyon finom édes étel, jól ellazítja a hasnyálmirigyet. Köretként egy keveset préselt vagy egyéb savanyúsággal és gabonával fogyasszátok. Ha diétán vagytok egyeztessetek a tanácsadótokkal, mert olajos.