Ma este ismét mi készítettük el a vacsoránkat, mely legalább 9 féle különböző zöldség-algaételt jelentett, egyféle gabona-köretet és egyféle desszertet is.
A tányéron a köreten kívűl minden itt van, csemegézzetek.... daikon nishime natto-misoval, noriba tekert zöldségek tahiniszósszal, blansolt brokkoli mandulaszósszal, nori kondiment jégcsapretekkel, kimpira, édesburgonya-pasztinák-hagyma nishime, uborka wakaméval, hirtelensült (vízben) pak choy (Mátyáséknál szokott lenni a piacon) gyömbéres-shoyus szószban...nyamiii. Minden szuper finom volt. Ha csak ennyit ettem volna köles nélül, akkor is jól lakom. De a gabona nem hiányozhatott. Köles édeszöldségekkel. :-)
Desszertnek sushi rizst főztünk meg almalében, egy kevés vaníliaaromával, apróra vágott aszalt áfonyával és mandulakrémmel majd pirított mandulaszeleteket szórtunk a tetejére.
Már a főétel magában szenzációs volt, bár a túl sok féle engergia kicsit megkevert a szemeim kipattantak az engergiaszintem az egekbe :-) ugyagyúgy érdekesen érzem magam, mint a tegnapi vacsora után, amikor is 6 féle gabonát és legalább ennyi féle zöldséget vacsoráztunk. Kóstolásként mindegyikből egy keveset....
A jó dolog ebben az egész makrobiotikában, hogy mindent magunknak kell megtapasztalni. Hiszen mindenki más, ezért másképp érzékeny bizonyos ételekre vagy elkészítési módokra. Semmit nem kell elhinnünk nekünk sem az oktatások során, a tanárok többször elmondják, Do not belive me, do it, try it!
Szóval ne higgyjetek nekem, próbáljátok ki és meglátjátok! :-)