Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Karácsonyi vacsora a diákszállón

2011.12.23. 22:49 bioCsili

Mennyire furcsán hangzik magyarul a Student House... diákszálló. Hát, ezt a helyet nem úgy kell elképzelni mint egy magyarországi diákszállást. Szerintem. De aki járt már itt, az biztosan tudja. :-)

Ma este összegyűltünk nálunk, az egész házból itt vacsorázott mindenki, akivel együtt dolgozom-tanulok. 7-en voltunk, Marijn-el főztünk (ejtsd Marrejn) mert mi végeztünk ma legkorábban. Munka után, végre volt időm elmenni venni pár ajándékot még Karácsonyra, illetve el is tudtam készülni (összepakolni stb) még főzés előtt. 8-ra készültünk el az alábbi egyszerű, bár annál finomabb Karácsonyi menüvel.

Hagyma-mochi leves - nem tehetek róla a sütőtök után a másodk kedvencem. Mochi! Imádom.... mivel sütőtöklevest eszünk minden nap, plusz az étteremben mindenben van sütőtök, mert annyi van raktáron, hogy a felét így is ki kell dobni, gondoltam nem szeretnék sütőtököt látni vacsorára is. Természetesen ez nem valósult meg, de igen kis mennyiségben használtuk.

Főételnek gomoku rizst készítettünk -  barnarizs, szárított tofu, hagyma, répa, lótusz, sütőtök, mindegyikből kb ugyanannyi és hasonló méretre vágva, pici sóval, kuktában 45 perc alatt készre főzve. 2-szeres vízzel főztük, de jobb lett volna 1 3/4 vagy 1.5-szeressel, mert így kicsit puhább lett, nem maradt pergős a rizs. Elfelejtem mindig hogy Hollandba vagyunk és itt mivel nedvesebb a levegő, nem kell annyi vizet használni.

A gomoku mellé készítettünk préselt salátát kínai kellel, gyufaszálra vágott jégcsapretekkel, gyömbér pickle-el és umeecettel.

Az étteremből elhoztam a maradék azukibabot zöldségekkel, illetve készítettünk egy 5-féle tengeri algából álló salátát, tahini-shiro miso dresszingel, mirinnel és yuzuval (yuzu = lime lé, de ehelyett a citromlé is tökéletes). Igazán heavy.. nehéz, úgyhogy jól jött hozzá.

Paula készítette a desszertet, amazake kanten, sakéban áztatott kekszel az alján, a tetejére 100%-os bio cukor és mindenféle mentes csokiból ráírta, hogy Boldog születésnapot Marijn és Csilla, mert az ünneplésre még nem volt alkalmunk. Nagyon szép volt és nagyon finom. Az étteremből hoztunk még egy szivecskés forma karácsonyi kenyeret (igazából a maradék tésztát sütöttük ki) és együtt a kettő Isteni finom volt. Egy szelet a Karácsonyból. 

Kívánok Békés, Boldog, Egészségben Gazdag Karácsonyt! Nefelejtsétek, hogy a kihívások, a nehézségek erősítenek bennünket. Nincs egészség betegség nélkül és nincs betegség egészség nélkül. Ezek is mint minden más párban vannak és ha az egyik felborul, jön a másik és fordítva. Ez az élet rendje...Nekünk csak egy dolgunk van. Mindig megpróbálni középen maradni, ha elveszítjük az egyensúlyt, akkor visszatalálni...

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr493492135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása