Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Natto eredmények :-)

2012.01.08. 09:30 bioCsili

Hát, sajnos az első nattonk nem sikerült a legfényesebben. :-) A fermentációs eljárás csak a tetején indult meg, így az alját ki kellett dobni a szemétbe. Persze mondhatjuk azt is, hogy legalább a fele sikerült. :-)

A gond az lehetett, hogy amikor kitesszük hülni a babot a főzés után, akkor 1 réteg bab lehet csak, de nekünk legalább 3-4 réteg bab volt egymás fölött. A fabrikált termosztátban pedig nem volt elég meleg, nem volt az a 40 fok, aminek kellett volna lennie az elején.

Persze más is lehetett a gond, mivel Patrick (az egyetlen aki ért hozzá) nem volt velünk amikor készítettük, már sosem tudjuk meg.

A fele jó lett, szóval fogyasztható, ehető. Így azért viszek haza belőle egy kicsit. Mégis az én gyerekem is. :-) 

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr983528003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása