Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Pihenős szombat óriási estebéddel

2012.02.18. 20:22 bioCsili

Ma délelőtt elmentünk a piacra, Aszterdam egyik legdrágább városnegyedében. Ez a legfelkapottabb piac, a ruháktól a sajtig mindent lehet kapni. Az otthoni korábbi piacokkal ellentétben, itt kevesebb a bóvli. Inkább a minőségi darabok jellemzőek.

A virágok hihetetlenül csodálatosak, vettünk is párat, hgoy színesítsük vele a lakást!

Majdnem 2 óra volt mikor hazaértünk így Lindával akkor álltunk neki ebédet főzni. Mivel úgy döntöttünk, hogy minden finomat összefőzünk, amit csak kívánunk, fél 4 lett mire leültünk az asztalhoz.

Íme a menü:

Sütőtökkrém leves barnarizs-árpa misoval petrezselyemzölddel

A sütőtököt nagyobb darabokra vágom, félig felöntöm vízzel és puhára főzöm (kb 15-20 perc). Majd összeturmixolom és belekeverem a misot. Picit még hagyom állni hogy az élőflórák elkezdjenek mozgolódni majd petrussal a tetején tálalom.

Gabona: Jázmin rizs-vadrizzsel, hajdina-amaranttal
Zöldségek: nishime: répa, pasztinák, jégcsapretek, shitake gomba, kombu barnarizs miso
préselt saláta: káposzta, répa, szárzeller, gyömbér pickle, petrezselyemzöld, umeecet
Hagymavaj
Blansolt: kínai kel
Alga: hijiki répával, hagymával, lótusszal
Fehérje: Tempeh sütőtökkel savanyúkáposztával, édes-savanyú mártásban, fekete hokkaidobab gesztenyével



Nyamiiiiii :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr674131151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása