Ma délelőtt közösen főztünk a lányokkal az első tavaszi BioCsillis tanfolyam keretében. A lányok nagyrésze már gyakorlott makrós, de volt két teljesen új érdeklődő is a téma iránt. Nagyon örülök mindig ha vannak újak, hiszen így lehet egyre szélesebb körben elterjeszteni az egészséges teljes étel fontosságát, de sajnos úgy éreztem, hogy itt az idő arra, hogy különválasszam a kettőt.
Rájöttem, hogy a már gyakorlott és valamilyen szinten összeszokott csapattal más témákról beszélgetünk már, mint azokkal akik most kezdik. Így a jövőben erre oda fogok figyelni és külön jelzem, hogy melyik tanfolyam szól kezdőknek.
Szeretném, ha mindenki megkapná azokat az infókat, amikért jött és ez nem ugyanaz a haladók és a kezdők esetében.
Természetesen az jó jel, ha ízlik az étel vagy legalábbis van olyan étel, ami ízlik :-) , mégis az első alkalom igen fontos minden frissen érkező számára, hiszen ekkor hallhat arról, mi is az a makrobiotika, hogyan és miként kell főzni, étkezni és mi ez az életmód, ami egy összetett szóból a makro bios , azaz hosszú élet szavakból áll.
Sajnos erről a mai órán nem volt alkalmam mesélni. Ezért keresek némi anyagot és átküldöm azoknak a lányoknak akiket érint.
A hétfő és keddi órán már nem tudok változtatni, itt is lesznek kezdők és haladók, de igyekszem többet mesélni főzés közben, ha a kis csapat is igényli.
Nagyon hálás vagyok Zsuzsának, aki biztosítja a Lovag utcai konyhát ezekre az estékre, és remélem sikerül úgy megtervezni az elkövetkezendő hónapokat, hogy változatosan és különböző tematikában szervezhetem az órákat.