Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Nyári főzőtanfolyamok - BioCsilli programok

2012.05.24. 15:19 bioCsili

Itt a nyár, az utazás a kertiparty, a grillezések ideje. Június 6-tól 11 alkalommal nyári főzőtanfolyamot indítunk, mely során megtanulhatod, hogyan készülj egy utazásra, milyen nyári salátákat, dresszingeket készíts vendégeinknek, milyen is  egy vegán pizza, hogyan készíts sushit alga nélkül, megkóstolhatod a saját készítésű szejtánodat, gyerekekkel az ő kedvenceiket főzzük és végül de nem utolsó sorban a hires olasz és nyári édességek elkészítésébe is beletanulunk.

Az összetevők mind bio alapanyagok, nem tartalmaznak mesterséges vagy hozzáadott íz és színfokózókat, cukrot, feldolgozott ételeket (fehér liszt, rizs stb), tartósítószert, tejterméket és állati eredetű összetevőket sem.

A tanfolyamok időpontjai a következők:

Június 6. Egyszerű és gyors ételek utazáshoz

  • Rizsgolyó noriba, sült rizsgolyók, tofukrokett, szendvics, sushi, ohagi mandulával vagy azuki-gesztenyével töltve, muffin

Június 13. Olasz édességek

  • egy olasz ropogós keksz, mely jól passzol a délutáni teázáshoz, egy tipikus olasz édesség tejtermékek nélkül, és egy gabona alapú gesztenyés hűs finomság, mely kellemesen hűsít a meleg nyári napokon. Íme a cantuccini, a tiramisu és a ribizlis kuszkusztorta hűs gesztenyekrémmel

Június 18. Vegán sushi workshop

  • Sushi tésztából, zöldséges tekercsek, sushi norival

Június 26-27. Nyári saláták szószok 2 napos workshop

  • Nyári hűsítő, gyorsan elkészíthető és ízletes gabona, zöldség és babsaláták
  • Zöldséges jázminrizs saláta, színes tésztasaláta, levelesek kapros szószban, vegyes babsaláta nyáriasan, citromos vöröslencse saláta, krémes káposztasaláta, szószok

Június 16, 30, Főzzünk együtt a gyerekekkel

  • egy délelőtt, ahol a kicsik kedvenceit készítjük el és egy délelőtt, ahol ők is kiveszik a részüket a konyhában!

Július 3. Krémek, kencék, mártogatók – tortilla, wrap, pita

  • Hummusz, lencsepaszta, sárgaborsókrém, tökmagkrém, tofumajonéz és még sok más finomság kenyérre kenve, rizzsel tálalva, tortillába tekerve.

Július 4. Citromos, "csokis", kávés édességek

  • Citromtorta mandulaszósszal, mocca desszert mogyimixel, narancsos azukis “csokipuding”

Július 10. Vegán pizza, zöldséges torta, sós snackek

  • Pizza, hagymatorta, vegyes zöldségestorta, szejtán, tofu-arame snack

Július 17. Hogyan készítsünk házilag szejtánt?

  • Az óra keretében megtanuljuk hogyan készíthetünk otthon magunknak szejtánt, majd finom vacsorát készítünk belőle.

Július 19. Ingyenes klubnap – a nyári tanfolyamok zárása

A tanfolyamok workshop jellegűek, így mindenki gyakorolhatja a vágást, szeletelést, keverést, tálalást.

Helyszín, időpont, árak:

Hétköznap  az órák 18:30-tól, hétvégén délelőtt 10 órától kezdünk!

Árak: 8 000.- forint / alkalom

Helyszín: Budapest,  (egyeztetés alatt)

Ha hozol magaddal még valakit, a második fő részére az óra 6 000.- forint

Ha legalább 6 alkalommal részt veszel , vendégem vagy egy általad válaszott órára!

Információ és jelentkezés: forrocsilla79@gmail.com vagy info@biocsilli.hu címeken.

Képeket és infókat a www.makrobio.blog.hu vagy a www.biocsilli.hu oldalakon találsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr224543817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jszcst 2012.05.25. 21:07:59

Kedves Csilla (névrokon :-) , a Rath Zsuzsannánál futottuk össze a múlt héten, és most megtaláltam a blogod, aminek nagyon örülök. A férjemnek kellene elkezdeni a makrót, én korábban még Bakács Viktóriánál kezdtem a makrót, policisztás voltam, meg volt egy 5 és egy 8 cm-es cisztám a bal petefészkemen. Érdekes volt olvasni a honlapodon, h hasonló probléma merült fel nálad. Nekem azóta 2 kis (?) nagy (?9 gyerkőcöm/ünk van, hála a makrónak. 'Persze' azóta abbahagytam, igyekszem sokat megtartani a hétköznapokban is, de most úgy érzem, vissza kellene állni :-) jó érzés volt megtalálni a honlapod, és olvasni a blogod :-) nekem is van egy blogom, ha van kedved kukkants be :-) remélem még találkoznunk! Sz. Csilla (www.wholeliving.blog.hu)

bioCsili 2012.05.26. 08:40:34

@jszcst: Kedves Csilla! Nagyon örültem a találkozásnak, jó hallani hogy gyakorlott makrós vagy! Bakács Viktória könyve nagyon sokat segített és még most is segít nekem, sajnálom, hogy már nem tudtam vele találkozni. Jó lenne egyszer összeülni és beszélgetni egyet. Mit gondolsz? Megnézem a blogod, nagyon kíváncsi vagyok rá! Köszönöm szépen! :-)

jszcst 2012.05.26. 16:52:47

@bioCsili: összeülni? remek ötlet :-) gyakorlott makrós? nos talán egyszer megközelítettem ezt az állapotot :-) tudod hogy van ez :-) ma már vegyesen étkezünk, de szeretném megint komolyabban belevetni magam, magunkat. Nos, remélem hamarosan tényleg összejön a találka! szép napot!!

bioCsili 2012.05.28. 09:29:27

@jszcst: Persze, gondolom a gyerekek megszületése után már nem volt könnyű tartani mindent úgy, hogy az meg van írva. De itt van mindig a kezedben és visszatérhetsz hozzá. Ez benne az egyik jó... még a sok más mellett. :-)
Június elején szervezünk egy pikniket a Margitszigeten 5 vagy 12-én este 6-tól esetleg ha el tudsz jönni az jó lenne, de ha akkor nem, nézünk egy másik időpontot. A mail címem forrocsilla79@gmail.com. Esetleg beszéljük majd meg ott. :-)
süti beállítások módosítása