Itt a nyár, az utazás a kertiparty, a grillezések ideje. Június 6-tól 11 alkalommal nyári főzőtanfolyamot indítunk, mely során megtanulhatod, hogyan készülj egy utazásra, milyen nyári salátákat, dresszingeket készíts vendégeinknek, milyen is egy vegán pizza, hogyan készíts sushit alga nélkül, megkóstolhatod a saját készítésű szejtánodat, gyerekekkel az ő kedvenceiket főzzük és végül de nem utolsó sorban a hires olasz és nyári édességek elkészítésébe is beletanulunk.
Az összetevők mind bio alapanyagok, nem tartalmaznak mesterséges vagy hozzáadott íz és színfokózókat, cukrot, feldolgozott ételeket (fehér liszt, rizs stb), tartósítószert, tejterméket és állati eredetű összetevőket sem.
A tanfolyamok időpontjai a következők:
Június 6. Egyszerű és gyors ételek utazáshoz
- Rizsgolyó noriba, sült rizsgolyók, tofukrokett, szendvics, sushi, ohagi mandulával vagy azuki-gesztenyével töltve, muffin
Június 13. Olasz édességek
- egy olasz ropogós keksz, mely jól passzol a délutáni teázáshoz, egy tipikus olasz édesség tejtermékek nélkül, és egy gabona alapú gesztenyés hűs finomság, mely kellemesen hűsít a meleg nyári napokon. Íme a cantuccini, a tiramisu és a ribizlis kuszkusztorta hűs gesztenyekrémmel
Június 18. Vegán sushi workshop
- Sushi tésztából, zöldséges tekercsek, sushi norival
Június 26-27. Nyári saláták szószok 2 napos workshop
- Nyári hűsítő, gyorsan elkészíthető és ízletes gabona, zöldség és babsaláták
- Zöldséges jázminrizs saláta, színes tésztasaláta, levelesek kapros szószban, vegyes babsaláta nyáriasan, citromos vöröslencse saláta, krémes káposztasaláta, szószok
Június 16, 30, Főzzünk együtt a gyerekekkel
- egy délelőtt, ahol a kicsik kedvenceit készítjük el és egy délelőtt, ahol ők is kiveszik a részüket a konyhában!
Július 3. Krémek, kencék, mártogatók – tortilla, wrap, pita
- Hummusz, lencsepaszta, sárgaborsókrém, tökmagkrém, tofumajonéz és még sok más finomság kenyérre kenve, rizzsel tálalva, tortillába tekerve.
Július 4. Citromos, "csokis", kávés édességek
- Citromtorta mandulaszósszal, mocca desszert mogyimixel, narancsos azukis “csokipuding”
Július 10. Vegán pizza, zöldséges torta, sós snackek
- Pizza, hagymatorta, vegyes zöldségestorta, szejtán, tofu-arame snack
Július 17. Hogyan készítsünk házilag szejtánt?
- Az óra keretében megtanuljuk hogyan készíthetünk otthon magunknak szejtánt, majd finom vacsorát készítünk belőle.
Július 19. Ingyenes klubnap – a nyári tanfolyamok zárása
A tanfolyamok workshop jellegűek, így mindenki gyakorolhatja a vágást, szeletelést, keverést, tálalást.
Helyszín, időpont, árak:
Hétköznap az órák 18:30-tól, hétvégén délelőtt 10 órától kezdünk!
Árak: 8 000.- forint / alkalom
Helyszín: Budapest, (egyeztetés alatt)
Ha hozol magaddal még valakit, a második fő részére az óra 6 000.- forint
Ha legalább 6 alkalommal részt veszel , vendégem vagy egy általad válaszott órára!
Információ és jelentkezés: forrocsilla79@gmail.com vagy info@biocsilli.hu címeken.
Képeket és infókat a www.makrobio.blog.hu vagy a www.biocsilli.hu oldalakon találsz.