Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Élmények a 13. nyári konferenciáról - 1.

2012.08.14. 15:23 bioCsili

Sokaknak már a 13. alkalommal lett megtartva, nekem ez volt az első alkalom hogy részt vehettem Hollandiában az Európai Kushi Intézet által szervezett 2 hetes nyaraló-programon. Sokakban felmerül a kérdés, miért nyári konferencia, hol itt a nyaralás és mégis miket csinálunk ott?

Egyesek az Art of Life School diákok az 1-2-3-as szinteken, ők a saját óráikra járnak reggel 7 és este 6 között. Akik pedig nyaralni jönnek, azok részére külön programokkal kedveskednek szintén reggel 7 és este 6 között. Vacsora után pedig bárki csatlakozhat az esti előadásra mely minden nap különféle témákat ölelt fel a közelgő amerikai elnökválasztástól a Deshima trio hegedűművészei által adott koncerten át.

Azok, akik már részt vettek korábban Art of Life School oktatáson, de most csak vendégként, vagy önkéntesként voltak ott (mind pl én) azok résztvehettek akármelyik órán amikor csak épp szabadidejük volt.

A program reggel 7-től kezdődött do-in, tai chi, nordic walking, alexander technika, jóga és aikido órák közül lehetett választani. Az 1 órás ébresztő után reggeli, majd 9-12:30 között két másfél órás előadás vagy főzőbemutató következett. 12:30-tól ebéd amin minden nap egy finom desszert követett melyet az én csapatom készített 3 fővel 150-180 fő részére, utána délutáni előadások egészen este 6 óráig. Majd vacsora és 8-tól még egy napzáró program. A bár ahol fini sütiket snackeket, sört, bort, alma-körtelét, gyömbéres alma-kuzut, mu teát, és yannochinot (gabonatejeskávét) lehetett kapni, tortilla chipseket salsa szósszal, kávét, gabonakávét és még sorolhatnám mennyi féle finomságot, egész reggel 10 és éjfél között nyitva állt.

Az én kis "production"-gyártó csapatom az ebéd desszerten kívűl a bárt töltötte föl édes-sósságokkal nap mint nap. Emelett kétszer Amszterdamba is készítettük ugyanezt, mert az ottani étterem folyamatosan nyitva volt a konferencia alatt is.

Két hét alatt újra a kezemben van a Tiramisu, a muffinok, az almás-epres pite a piskóták pudingok készítése, a számban pedig még az ízüket is érzem. :-) jaaaaj, de finomak!

Arra jöttem rá a két hét alatt, hogy ez a nyaralás itt olyan mintha valaki jól bekajálna egy mekdonáldszban, hamburger, sültkrumpli rá egy finom shake és üdítő, majd édesség - csak épp egészséges összetevőkből, összetett cukorból, tartósítószer és színezék mentesen, tiszta, bio alapanyagokból.

Azért valljuk be, nem mindegy...

Ha tehetném jövöre egy hetet biztos csak vendékgént érkeznék, hogy élvezhessem az összes főzőórát, előadást mert így munka mellett sajnos alig volt időm 2-3 órát végignézni. A főzőórákból szinte egyet sem. :-( volt viszont egy érdekes diagnózis óránk ahol nagyon sokat tanultam, egy érdekes előadás az extrém ételekről és azok hatásairól és a bőrproblémák okairól, a haj elváltozásairól.

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr594712053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása