Sokaknak már a 13. alkalommal lett megtartva, nekem ez volt az első alkalom hogy részt vehettem Hollandiában az Európai Kushi Intézet által szervezett 2 hetes nyaraló-programon. Sokakban felmerül a kérdés, miért nyári konferencia, hol itt a nyaralás és mégis miket csinálunk ott?
Egyesek az Art of Life School diákok az 1-2-3-as szinteken, ők a saját óráikra járnak reggel 7 és este 6 között. Akik pedig nyaralni jönnek, azok részére külön programokkal kedveskednek szintén reggel 7 és este 6 között. Vacsora után pedig bárki csatlakozhat az esti előadásra mely minden nap különféle témákat ölelt fel a közelgő amerikai elnökválasztástól a Deshima trio hegedűművészei által adott koncerten át.
Azok, akik már részt vettek korábban Art of Life School oktatáson, de most csak vendégként, vagy önkéntesként voltak ott (mind pl én) azok résztvehettek akármelyik órán amikor csak épp szabadidejük volt.
A program reggel 7-től kezdődött do-in, tai chi, nordic walking, alexander technika, jóga és aikido órák közül lehetett választani. Az 1 órás ébresztő után reggeli, majd 9-12:30 között két másfél órás előadás vagy főzőbemutató következett. 12:30-tól ebéd amin minden nap egy finom desszert követett melyet az én csapatom készített 3 fővel 150-180 fő részére, utána délutáni előadások egészen este 6 óráig. Majd vacsora és 8-tól még egy napzáró program. A bár ahol fini sütiket snackeket, sört, bort, alma-körtelét, gyömbéres alma-kuzut, mu teát, és yannochinot (gabonatejeskávét) lehetett kapni, tortilla chipseket salsa szósszal, kávét, gabonakávét és még sorolhatnám mennyi féle finomságot, egész reggel 10 és éjfél között nyitva állt.
Az én kis "production"-gyártó csapatom az ebéd desszerten kívűl a bárt töltötte föl édes-sósságokkal nap mint nap. Emelett kétszer Amszterdamba is készítettük ugyanezt, mert az ottani étterem folyamatosan nyitva volt a konferencia alatt is.
Két hét alatt újra a kezemben van a Tiramisu, a muffinok, az almás-epres pite a piskóták pudingok készítése, a számban pedig még az ízüket is érzem. :-) jaaaaj, de finomak!
Arra jöttem rá a két hét alatt, hogy ez a nyaralás itt olyan mintha valaki jól bekajálna egy mekdonáldszban, hamburger, sültkrumpli rá egy finom shake és üdítő, majd édesség - csak épp egészséges összetevőkből, összetett cukorból, tartósítószer és színezék mentesen, tiszta, bio alapanyagokból.
Azért valljuk be, nem mindegy...
Ha tehetném jövöre egy hetet biztos csak vendékgént érkeznék, hogy élvezhessem az összes főzőórát, előadást mert így munka mellett sajnos alig volt időm 2-3 órát végignézni. A főzőórákból szinte egyet sem. :-( volt viszont egy érdekes diagnózis óránk ahol nagyon sokat tanultam, egy érdekes előadás az extrém ételekről és azok hatásairól és a bőrproblémák okairól, a haj elváltozásairól.