A hollandiai nyári konferencián reggelente isteni tofukrémet szervíroztak, amit előszeretettel fogyasztottam édes kenyérre kenve. A számban a sós-édes íz kombinációja fergeteges volt.
Azóta sem volt szerencsém hozzá, hiszen kerülöm a kenyeret, a lisztes dolgokat, de ma ahogyan vásároltam a péknél a párom kisfiának, megláttam egy élesztőmentes teljesőrlésű kovászolt mazsolás-diós kenyeret... egy fél kilósnak a felét elhoztam...
Készítettem hozzá egy tofukrémet, ebéd után vágtam egy leheletnyi vékony szeletet és megkentem a krémmel. Desszertként isteni volt!
Tofukrém:
- 350g bio tofu blansolva legalább 10 percig
- kapor
- umeecet
- kömény
- 1 fej vöröshagyma
A blansolt tofut a hagymával összeturmixolom, majd ízesítem az umeecettel (kb 1-evőkanálnyi), hozzákeverem az apróra vágott kaprot, ízesítem köménnyel és kész! :-)
Édeskenyérre kenve fenomenális. :-) de lehet, hogy csak nekem az!