Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Tofukrém édeskenyérrel

2012.10.06. 16:48 bioCsili

A hollandiai nyári konferencián reggelente isteni tofukrémet szervíroztak, amit előszeretettel fogyasztottam édes kenyérre kenve. A számban a sós-édes íz kombinációja fergeteges volt.

Azóta sem volt szerencsém hozzá, hiszen kerülöm a kenyeret, a lisztes dolgokat, de ma ahogyan vásároltam a péknél a párom kisfiának, megláttam egy élesztőmentes teljesőrlésű kovászolt mazsolás-diós kenyeret... egy fél kilósnak a felét elhoztam...

Készítettem hozzá egy tofukrémet, ebéd után vágtam egy leheletnyi vékony szeletet és megkentem a krémmel. Desszertként isteni volt!

Tofukrém:

  • 350g bio tofu blansolva legalább 10 percig
  • kapor
  • umeecet
  • kömény
  • 1 fej vöröshagyma

A blansolt tofut a hagymával összeturmixolom, majd ízesítem az umeecettel (kb 1-evőkanálnyi), hozzákeverem az apróra vágott kaprot, ízesítem köménnyel és kész! :-)

Édeskenyérre kenve fenomenális. :-) de lehet, hogy csak nekem az!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr54823414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása