Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Amszterdam folytatás

2011.05.27. 19:22 bioCsili

Női egészség hétvége a makrobiotikus központban. A szállást 20 perc sétára volt a központtól amit minden reggel és este megtettünk. Reggel feszítettebb, míg este lazább tempóban.

Minden reggel do-in-nal kezdtünk, ami önmasszázst jelent, de erről már írtam korábban az amerikai élmények között. Ahogy felébresztettük a testünket a reggeli 1 órás ütögetéssel, maszírozással tetőtől talpig, 9-től jött a reggeli. Miso vagy shoyu-s leves majd kása (rizs, rizs-árpa, zab, köles)  blansolt zöldségekkel. Egyszerű, könnyű, finom. Majd kezdődtek az előadások. Furcsamód a női egészségről szóló előadásokat Adelbert tartotta, mert a felesége lábtörése miatt nem tudott ott lenni. Így az első előadások inkább szóltak az Univerzum törvényszerűségeiről az ok-okozat összefüggéseiről, mint kifejezetten a nőkről és problémáikról. Bár rettentő érdekes volt, jobb szerettük volna azt hallani ami csakis ránk vonatkozik. Ez okozott a társaságban némi felbolydulást, aminek hangot is adtak egyesek. Általában 6-ig tartottak (volna) az előadások de szerintem 7-nél korábban nemigen mentünk vacsorázni és volt olyan este, amikor még vacsi után gyömbérpakolást próbálhattunk ki. Hát ez... isteni! Nagyon kellemes ahogy a forró gyömbéres törölközőt cserélgetik a veséden, miközben hason fekve alszol kb, mert annyira megnyugtató, ellazító. Fontos tudni róla, hogy gyerekeknél, lázas betegeknél és daganatos betegségek esetében tilos használni. A gyömbérnek szétvivő, kifelé terjedő (expanded) hatása van, így a tumorokat szétviheti a testben, ezért óvatosan kell ezzel a dologgal bánni. Lehet vesére, vállra tenni, vagy akár a női nemi szervekhez, méh-petefészek. Menzesz előtti napokon nagyon jól lazítja és csökkenti a fájdalmakat, de csakis mensi előtt! A vese ellazítására a leghatékonyabb, mely szervünk az érzelmek központja, így annak sem árt néha a pihenés.

Tanultuk, hogy a puffadt karikák a szem alatt jelenthetik a vese kimerültségét, fáradtságág így kifejezetten ajánlatos ebben az esetben. Én a vállamra kértem, mert az utóbbi idők történései miatt két kemény kő van a vállamba, lágy izom helyett. Ezt ülve kapjuk, így nem aludtam el.. azt is megtudtam, hogy azzal a forró gyömbéres-vizes törölközővel nagyon jó ha átdörzsöljük az egész testünket, míg jó piros nem lesz, hogy frissítsük a vérkeringést és lepucoljuk a bőrünkről a felesleges, hámsejteket. Mivel a bőrünk a legnagyobb felülete testünknek a tisztulásban, így ezt a tisztogatást érdemes minden nap elvégezni reggel, este. A gyömbérpakolás is akkor jó, amikor már pipacspiros az érintett testrész.

Az éjszaka egyikünknek sem telt jól. Reggel do-in órára indulva, mindannyian fáradt, táskás szemekkel, letörve érkeztünk a ház elé. Érdekes volt hallani hogy szinte mindenki rosszul, vagy alig aludt, rosszakat vagy zaklatottakat álmodott, pedig azt mondták, hogy nagyon jó lesz utána az álmunk. Annak biztosan, akinek a veséje fitt és fiatalos. :-) Nekem rossz éjszakám volt és puffadt volt a szemem egész nap. A pakolás megtette a hatását. Bizonyára van mit tisztulnia és regenerálódnia a vesémnek még egy jó idejig. Jó tudni viszont, hogy így segíthetek neki! :-)

Szép hétvégét Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr792937330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása