Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

BioCsilli főzősuli utolsó óra - beszámoló

2011.10.11. 23:24 bioCsili

Csendben, lassan, nyugodtan telt a főzőóra utáni elpakolás. A mosogatógép halk morajlása csak, ami megtörte a csendet. Egyedül vagyok ma este, így a gondolataimmal végigkísérem a pakolás minden mozzanatát. Utazásom előtt, az utolsó estét töltöttem kedves makrobiotika iránt érdeklődő "diákjaim" között.

Kicsit szomorúan pakolok, miközben már a gondolataim a távoli Amszterdamba járnak. Milyen lesz ott egy óra, miket fogunk tanulni, mennyire érzem majd magam egyedül ésatöbbi ésatöbbi.... De azonnal visszarántom magam a jelenbe, és elgondolkodom az este számomra meghatározó pillanatain.

Az egész nagyon jó hangulatban telt, de ahogy mindenki másban, bennem is megragadtak mondatok. Felidézem azokat a csillogó szemeket, amik egy ilyen óra után visszakacsintanak rám, tele lelkesedéssel, kreativitással, főzni akarással, hogy már mindenki menne innen egyenest a konyhába, hogy alkosson és kiélje mindazon lelkesedését, amit itt az este folyamán összeszedett.

Igazán hálás vagyok a kedves és biztató szavakért, az elismerő mosolyért.

Ezen az estén teljes menüsort készítettünk, melyben volt leves, főétel és desszert is. Igazán úgy összeállítva, hogy ízében, szín és állag-világában mindenből volt a tányéron egy kevés... A makrobiotika erről is szól. A részletek fontossága, hogy úgy legyen az étel összeállítva, hogy semmi se hiányozzon, hogy mindenből legyen egy kevés, vagy épp annyi amennyi elég. Egy ilyen teljes menüsor alatt, érződik minden íz, megjelenik minden alapanyag amit a nap folyamán fogyasztanunk kell. Megelégedést érzünk, miután elfogyasztottuk és ez a legfontosabb, hiszen így leszünk egyensúlyban.

Köszönöm azoknak akik részt vettek bármelyik órán, a visszajelzéseket melyeket a jövőben igyekszem az órák javára fordítani. Az elkövetkezendő órákról a honlapon tudtok információhoz jutni.

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr573296309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása