Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Munka! Munka! Munka!

2011.11.02. 19:31 bioCsili

Dolgozni, dolgozni, dolgozni!

Alig aludtam egész éjjel, annyira izgatott voltam a mai munka miatt. Első nap, hogy a Kushi Intézet éttermében dolgozhattam. A mai feladatom a salátabár felöltése volt, illetve takarítás. Ez természetes szerintem. A takarítás során legalább felkutatom a dolgokat, hogy minek hol a helye, és fokozatosan végigpucolok mindent, hogy ragyogjon. Takarítani amúgy is szeretek.

A salátabárban van 3 féle olivabogyó, 3 féle szósz a salátákra (shoyus, mustáros és szezámmagos) mindig van hummusz, ezen kívűl natto, nyers leveles zöld saláta, hideg tésztasaláta (ma kétféle volt) és készítettem egy cikóriasalátát, A délelőtt ezzel telt el, olyan hipp-hopp elment az idő, hogy azt vettem csak észre, hogy már az ebédhez sütöm a tempeh-t és blansolom a brokkolit, mert már több vendég is várakozott.

A tempeh édes-savanyú szószban valami fenséges. Félbarna tönkölyliszt, ugyanannyi víz és ebbe a masszába forgatom a tempeht, majd forró olajdban kisütöm. Utána egy édesmisos, mirines, rizsecetes szószba mártom, és a bunda beszívja ezt a szószt. Így kerül a vendégek tányérjára. Hát ha ettetek már jót... nagyon finom. Most legalább láttam, hogyan készül. :-)

Magamnak úgy csináltam, hogy a tempeht kisütöttem olajba, de nem forgattam lisztbe, majd jól leitattam az olajat, és beleforgattam az édesmiso-szószba. Nagyon fini lett! :-)

Maya volt ma a chef, készített egy miso és egy sütőtökkrémlevest, egy szejtán"pörköltöt" sütőtökkel, répával és hagymával, volt rizs-árpával és hijiki zöldségekkel. A blansolt brokkoli és a tempeht ez én feladatom volt. :-)

1-tól volt ebédidőm, nagyon jól esett leülni. Egész nap talpon voltam, mindenem fáj, mert sajnos az utóbbi 9 évben teljesen elszoktam a fizikai munkától... :-( De most, imádtam minden percét! Az a jóleső fizikai fáradtság, amikor csak úgy sajognak a porcikáid...na azt érzem most... Ebéd után belevetettem magam a munkába, az egyik polcról lepakoltam minden dobozt, melyekben a hozzávalókat, ízesítőket stb tartanak és azokat pakoltam ki, tettem rendbe és pucoltam ki a dobozokat kívűl-belül egyaránt. Kb másfél órát dolgoztam vele, majd jött a mosogatógép-pakolása kb 5 percenként, ki-be, ki-be, ahogy lejárt már ment is be a következő adag, a készet pedig eltörölgettem és tettem a helyére.

Nagyon jó érzés a pult mögött állni, "várni" a vendégeket, kiszolgálni őket, és látni az elégedett mosolyt az arcukon, hogy ízlett az étel.

Remélem egyszer nekem is lesz egy makrobiotikus éttermem, kis picike, hangulatos, ahol személyesen fogadhatok mindenkit, szeretettel....

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr513348606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása