Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Allergia - demineralizáció

2011.12.10. 13:23 bioCsili

Az allergia oka a makrobiotikus szemlélet szerint az ásványok hiánya a szervezetben.

Miért van az, hogy egyik ember allergiás a pollenre, különböző ételekre, stb, a másiknak pedig semmi baja nincs. Ez úgyanúgy múlik a felépítésen és az adott állapoton. Ki milyen kondícióban van, hogyan étkezik és milyen vele született gyengeségei és erősségei vannak.

A csoki, a feldolgozott (refined food) élelmiszerek, a gyümölcsök, a citrom, narancs (2-3 hónapig ne is együk őket) ezek mind demineralizálják a szervezetet.

A feladat ilyenkor, feltölteni a testünket ásványokkal. Hogyan tehetjük? 

Azontúl, hogy elhagyjuk a fent felsorolt élelmiszerek fogyasztását, elkezdünk alga-ételeket készíteni a főétkezéshez, (shio kombu, arame, wakame, nori kondiment) ásványi anyagban gazdag talajban termett ételeket fogyasztunk, mint például a Hokkaido minőségű azukibab, Hokkaido minőségű feketebab, De Pui lencse (francia), csicseriborsó. Igyekszünk kerülni a szaunát, hosszú forró fürdőket-zuhanyt és gyorsan, akár hideg-meleg vízzel váltva, vagy hideggel befejezve szállunk ki a kádból.

A pollen (pl.) a cselező, a kérdés: Mely étel(ek) teszi(k) a sejtjeinket oly érzékennyé, hogy ezeket a tüneteket produkálom?

.....

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr223455169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keriann 2011.12.13. 16:46:23

De jó, hogy írtad ezt! Mi is az allergiákból szeretnénk kigyógyulni!

Az utolsó mondatot nem igazán értem, el tudod magyarázni?

bioCsili 2011.12.15. 20:56:45

@keriann: Remélem sikerrel jártok! :-)
A lényeg, hogy a pollenre fogjuk rá az allergiát, hogy attól vannak a tünetek. De az allergia oka nem a pollen, hanem az, amiket eszünk. Savassá, gyengévé teszi a vérünket, így a sejtjeinket, és így természetellenes reakciót produkálunk. Valójában természetes, hiszen a sok tejterméknek, cukros ételnek ez a következménye. Tehát, azt kell megnéznünk az étkezésünkben, hogy eszünk-e cukrot, cukrosat, gyümölcsöt, déli-gyümölcsöket, tejterméket általában, ha igen, ezeket hagyjuk el, igyekezzünk minél több teljes ételt enni, barnarizs, köles, árpa, lótusz, jégcsapretek, shitake (ezek a tüdőre jók nagyon és tiszítják a vért és a lerakódásokat) és napokon belül túl leszünk az allergiás tüneteken. Természetesen ha folytatjuk a korábban felsorolt ételek fogyasztását, akkor az allergia visszajön, a következő évben, ne is reménykedjünk abban, hogy nem. Teljes változás kell ahhoz, hogy soha többé ne térjen vissza.
süti beállítások módosítása