Tegnap este a közös főzés fél 7-kor kezdődött és majdnem fél 11 volt, mire a lányok elmentek. Azt hiszem, bátran kijelenthetem, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. :-)
Az est menüje igazi makrobiotikus junk food volt mondhatni. :-) de néha kell ilyen is és azt hiszem ez az este pont, hogy erről szólt! Adjunk magunknak, együnk olajosat, ízeset, szószókkal, erősebb ízekkel.
A lányokat egy meglepetés eperkrémlevessel vártam, ami nagyon nagy sikert aratott. Lassan vége az eperszezonnak így még az utóját jól kihasználtuk. A leves után beszélgettünk kicsit, majd elkezdtük az ételek elkészítését. A lányok már mind gyakorlottak a főzési technikákban így pikk-pakk összeraktuk a vacsorát.
A menü lényege, hogy utazáskor mit tudunk magunkkal vinni, ami a reptérre vezető úton, a gépen, akár 1 napig is eltárolhatunk vagy olyan, ami hidegen is kellemes és fogyasztható. A gyakorlottságuk miatt a rizsgolyó noriban umeboshival nem volt a terítéken, ehelyett volt viszont rukkolás gyömbéres rizsháromszög noriban, falafelgolyócskák mustáros szósszal, korianderrel, tofu papucskák a sütőből illetve hirtelen sütve olajban, tempeh szendvicsek és savanyúkáposzta. Természetesen a gyümölcspuding sem maradhatott el, almával és eperrel gyömbérlével ízesítve.
Ha ennyi nem volt elég, nézzétek meg a képeket.