Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

BioCsilli - Mit vigyünk utazáshoz

2012.06.07. 14:10 bioCsili

Tegnap este a közös főzés fél 7-kor kezdődött és majdnem fél 11 volt, mire a lányok elmentek. Azt hiszem, bátran kijelenthetem, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. :-)

Az est menüje igazi makrobiotikus junk food volt mondhatni. :-) de néha kell ilyen is és azt hiszem ez az este pont, hogy erről szólt! Adjunk magunknak, együnk olajosat, ízeset, szószókkal, erősebb ízekkel.

A lányokat egy meglepetés eperkrémlevessel vártam, ami nagyon nagy sikert aratott. Lassan vége az eperszezonnak így még az utóját jól kihasználtuk. A leves után beszélgettünk kicsit, majd elkezdtük az ételek elkészítését. A lányok már mind gyakorlottak a főzési technikákban így pikk-pakk összeraktuk a vacsorát.

A menü lényege, hogy utazáskor mit tudunk magunkkal vinni, ami a reptérre vezető úton, a gépen, akár 1 napig is eltárolhatunk vagy olyan, ami hidegen is kellemes és fogyasztható. A gyakorlottságuk miatt a rizsgolyó noriban umeboshival nem volt a terítéken, ehelyett volt viszont rukkolás gyömbéres rizsháromszög noriban, falafelgolyócskák mustáros szósszal, korianderrel, tofu papucskák a sütőből illetve hirtelen sütve olajban, tempeh szendvicsek és savanyúkáposzta. Természetesen a gyümölcspuding sem maradhatott el, almával és eperrel gyömbérlével ízesítve.

Ha ennyi nem volt elég, nézzétek meg a képeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr94571653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása