Isteni finomságokat főztünk Taliándörögdön, amivel igyekeztünk elkápráztatni az orvosokat, illetve felhívni a figyelmüket arra, hogy a makró nem rizs-párolt zöldséggel, még a gyógyító diéta alatt sem. Nagyon ízletesen, finoman lehet főzni akkor is, amikor a gyógyétrenden vagyunk így ha ezentúl a lányok hozzájuk fordulnak, hogy mennyire ízetlen, vagy rossz ez az étrend, akkor mondhatják, hogy hááááát, ők ettek többször is finomat.
Péntek este készítettünk kovászosuborka levest ropogos karintost hozzá, hosszúszemű rizst pirított mandulával, csicserisalátát, jégsalátát citromos szósszal, sütöttünk halakat, rákocskát, kagylót (melyek a tányéron kb 5%ot tettek ki) uborkasalátát, mogyorókrémes szószt. Desszertnek levendulafagyit, barackos pohárkrémet és muffint.
Koviubileves
1 kovászos uborka (fejenként)
leve, kevés kapor még, pici rizstej
Összeturmixoljuk hidegen a hozzávalókat és ízlés szerint ízesítjük még. Ezt az ételt a forró nyári napokon ajánlom, amikor is kellemesen hűsít.
Karinto sós
½ kg liszt
1 teáskanál só
125 pirított szezámmag
150 ml olivaolaj
víz
A tésztát összekeverjük kézzel majd 1-2 milliméteres vékonyságra nyújtjuk. Hosszúkás téglalapokat vágunk belőle késsel, a közepén hosszába elvágjuk és mint egy masnit a közepén lévő lukon áttekerjük a tészta széleit. Természetesen egyéb formákban is ki lehet sütni. Akár sütőben pici olajjal és szójaszósszal megkenve, vagy forró olajban mélyen sütve is isteni ropogós ízes feltét krémlevesekhez, vagy csak magába kínálóként.
Mogyorókrém
Mogyoróvaj, só, víz
A mogyórovajhoz kicsi vizet teszünk, elkeverjük és sózzuk ízlés szerint. Ezekkel a krémekkel óvatosan bánjunk endometriózis esetén mert nagyon olajos, zsíros, és lerakódik a szervezetben. Nem mindennapi eledel...