Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Péntek esti menü Taliándörögdön

2012.07.19. 11:08 bioCsili

Isteni finomságokat főztünk Taliándörögdön, amivel igyekeztünk elkápráztatni az orvosokat, illetve felhívni a figyelmüket arra, hogy a makró nem rizs-párolt zöldséggel, még a gyógyító diéta alatt sem. Nagyon ízletesen, finoman lehet főzni akkor is, amikor a gyógyétrenden vagyunk így ha ezentúl a lányok hozzájuk fordulnak, hogy mennyire ízetlen, vagy rossz ez az étrend, akkor mondhatják, hogy hááááát, ők ettek többször is finomat.

Péntek este készítettünk kovászosuborka levest ropogos karintost hozzá, hosszúszemű rizst pirított mandulával, csicserisalátát, jégsalátát citromos szósszal, sütöttünk halakat, rákocskát, kagylót (melyek a tányéron kb 5%ot tettek ki) uborkasalátát, mogyorókrémes szószt. Desszertnek levendulafagyit, barackos pohárkrémet és muffint.

Koviubileves

1 kovászos uborka (fejenként)
leve, kevés kapor még, pici rizstej

Összeturmixoljuk hidegen a hozzávalókat és ízlés szerint ízesítjük még. Ezt az ételt a forró nyári napokon ajánlom, amikor is kellemesen hűsít.

Karinto sós

½ kg liszt
1 teáskanál só
125 pirított szezámmag
150 ml olivaolaj
víz

A tésztát összekeverjük kézzel majd 1-2 milliméteres vékonyságra nyújtjuk. Hosszúkás téglalapokat vágunk belőle késsel, a közepén hosszába elvágjuk és mint egy masnit a közepén lévő lukon áttekerjük a tészta széleit. Természetesen egyéb formákban is ki lehet sütni. Akár sütőben pici olajjal és szójaszósszal megkenve, vagy forró olajban mélyen sütve is isteni ropogós ízes feltét krémlevesekhez, vagy csak magába kínálóként.

Mogyorókrém

Mogyoróvaj, só, víz

A mogyórovajhoz kicsi vizet teszünk, elkeverjük és sózzuk ízlés szerint. Ezekkel a krémekkel óvatosan bánjunk endometriózis esetén mert nagyon olajos, zsíros, és lerakódik a szervezetben. Nem mindennapi eledel...

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr514665880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása