Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Nyers barnarizzsel a bélférgek ellen

2012.02.06. 23:13 bioCsili

Ma nagyon érdekes dolgokról tanultunk, de egy nagyon megmaradt bennem. Az pedig a bélférgek felismerése, és kiűzése a szervezetünkből. 

Miről ismerhető fel, ha bélférgünk van?

  1. Székelés után csípős, viszkető érzés marad hátra
  2. az orrunkat vakargatjuk ahogy a TV-ben is sokszor látjuk ahogy dörgölik az orrukat
  3. a körmön kicsi lyukacskák jelennek meg. Nem fehér foltok, azzal ne tévesszük össze, hanem inkább lukacskákat keressünk. 
  4. Étkezés után kb 1 órával éles fájdalom nyilal a gyomrunkba -ami azt jelenti hogy a bélférgek kérnek még enni! :-)

Hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

  1. Reggel ne igyunk és ne együnk semmit, egészen addig amíg már nem bírjuk tovább. 
  2. Akkor vegyünk egy evőkanálnyi nyers barnarizst a számkba és legalább 200-szor rágjuk meg mielőtt lenyeljük. 
  3. A rágás során olyan anyag keletkezik, amelyet a bélféreg egyenesen ki nem állhat és ahelyett hogy megölnénk vele, kiűzzük őket a belekből. 
  4. A barnarizs után 4 órát ne együnk semmit, majd ehetjük a szokásos makrobiotikus menünket. 
  5. Másnap ismétlejük meg az előbb leírt folyamatot. 
  6. Akár már aznap vagy másnap is láthatjuk hogy mozgolódás van a székletünkben. 

Gyerekeknél ha nem szeretnék megenni nyersen a rizst (egy teáskanállal sem) akkor próbáljuk meg főtt rizshez keverni mochit mugwort mochit (üröm?) és azt egyék meg a gyerekek. Na abban nem vagyok biztos, hogy a Diótörőnél lehet kapni mugwort ízű mochit, de érdemes utána nézni. Ha nem, akkor rendeljetek Amszterdamból. 

A bélférgek a gyerekeknél igen gyakoriak lehetnek a túlzott cukorbeviteltől, a fehér lisztből készült ételektől a cukros üdítőktől stb stb, és mivel az ő bélcsatornájuk és bélflórájuk még nem kifejlett teljesen. 

Kíváncsiságból megcsinálom majd én is ezt a nyersrizs verziót. Ki tudja?! Simán lehet nekem is! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://makrobio.blog.hu/api/trackback/id/tr954073428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása