Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Bableves, gesztenyéspalacsinta

2012.10.07. 18:19 bioCsili

Vasárnap délutáni program, gazdag bablevest főzni, gesztenyelisztből palacsintát sütni és akkor még a főételt el sem készítettem. :-) (2 gázon.....) Akiknek holnapra ebédet készítek, remélem mind a 10 ujjukat meg fogják nyalni a gesztenyelisztes palacsinta után. Mondanom sem…

tovább »

Tofukrém édeskenyérrel

2012.10.06. 16:48 bioCsili

A hollandiai nyári konferencián reggelente isteni tofukrémet szervíroztak, amit előszeretettel fogyasztottam édes kenyérre kenve. A számban a sós-édes íz kombinációja fergeteges volt. Azóta sem volt szerencsém hozzá, hiszen kerülöm a kenyeret, a lisztes dolgokat, de ma ahogyan…

Hamis Lasagna koviubival, sütőtökkel

2012.10.06. 16:41 bioCsili

Szombat, napsütés, én mégis sütőben sült ebédre vágytam. Tegnap készítettem egy hamis paradicsomos szószt, répával, hagymával, cukkínivel és céklával, a maradékot pedig felhasználtam a lasagna töltelékéhez egy egész csomag tempehvel. Ezen kívűl tettem még bele karikára…

Október 13-án kezdő makrobiotika tanfolyam lesz

2012.10.03. 13:39 bioCsili

Délelőtt 9 és 14 óra között beszélgetünk a makrobiotikáról, az elemekről a főzésről, gyakorolhatjátok a vágástechnikákat és kipróbálunk különféle főzési módokat is. Vágunk kimpirát, nishimét, blansolunk, párolunk, hirtelen sütünk és megannyit mást, csak a…

Horvátországi hajóút 2013 - lehetséges túraútvonalak

2012.10.03. 13:00 bioCsili

Bár még napközben 20 fok is lehet a városban, mi már a jövő évi nyarat várjuk! Alább láthatjátok a 2013-as horvátországi hajótúrák lehetséges túraútvonalait.... Barátkozzatok velük!!! További info a forrocsilla79@gmail.com címen!  1. "déli kitérő" szombat:…

BioCsilli tanfolyam október 13 szombat

2012.10.02. 17:07 bioCsili

Többen szerettetek volna egy szombati tanfolyamot, ezért október 13-án reggel 9-14 óra között elméleti és gyakorlati tanfolyamot tartunk, mely során makrobiotika elméletet tanulunk és főzünk is egy 5 fogásos finom ebédet, melyhez az alapanyagokat a hajnali biopiacon szerzem be.…

Első őszi óránk ma este lesz...

2012.10.02. 16:51 bioCsili

Sült tök illat terjeng a lakásban, a kinti esős idővel szemben bent meleg, finom illat és forró kukicha tea várja a kis tanulóimat. Ma este általánosságban beszélgetünk a makrobiotikáról, kinek mit jelent ez a szó. Mit jelent az egészség, a betegség és mivel küzdöttek…

Reggel hatalmas viharra ébredtem

2012.10.02. 07:12 bioCsili

Végre esett!!! Nemhogy esett, szakadt... az égből ömlött a víz, amire már oly nagy szükség volt....  Amszterdamban megszokott volt a nedves időjárás, kicsit mintha mindig szemerkélt volna. Mióta itthon vagyok (április közepe!!!) egyszer sem esett így az eső. Nem is emlékszem,…

süti beállítások módosítása