Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Két főzőóra lesz végül jan 17 és 24 én

2012.01.08. 09:48 bioCsili

A 4 órából kettőt tartok meg, mert ezekre jelentkeztetek a legtöbben.Január 17 kedden sütőtökös ételeket készítünk, ide még maximum2 fő jelentkezését tudom befogadni. A menü változatlan. A január 24-i főzésen a 25 szerdaira tervezett menüt készítjük el, mely az…

tovább »

Láz, torokfájás, gyengeség - avagy hogyan tisztul ki az a sok olaj és fűszer

2012.01.08. 09:41 bioCsili

amit az utóbbi 2.5 hónapban fogyasztottam...1 heti gyógyító diéta után, péntek éjjel torokfájásra ébredtem, majd reggeltől egyre rosszabbul lettem a nap folyamán. Szombaton én zártam, így elég hosszú napom volt, már alig vártam, hogy hazaérjek.Alig tudtam nyelni, éreztem, hogy…

Natto eredmények :-)

2012.01.08. 09:30 bioCsili

Hát, sajnos az első nattonk nem sikerült a legfényesebben. :-) A fermentációs eljárás csak a tetején indult meg, így az alját ki kellett dobni a szemétbe. Persze mondhatjuk azt is, hogy legalább a fele sikerült. :-)A gond az lehetett, hogy amikor kitesszük hülni a babot a főzés…

Sushi-hummusszal

2012.01.06. 13:56 bioCsili

Ebédre az alábbi összeállítást készítettem, ami garantáltan isteni finom! :-)Sushi barnarizs-édesrizsből, bele blansolt répa, savanyúkáposzta, shiso levél, umeboshi, rukkola. Mellé készítettem hummuszt, melyhez tettem hagymát, umeboshit, pár csepp citromlevet, pórét, kiskanál…

Gesztenyés reggeli

2012.01.06. 13:54 bioCsili

Ma reggel egy miso levest készítettem diagonálisan vágott bojtorjánnal, répával és póréhagymával, majd másodiknak egy barnarizskását gesztenyével. Húúú, imádom a gesztenyét, pláne ezt a szárítottat, amit annyi mindenbe lehet használni. A kásán kívűl szoktam azukival…

Natto készítés

2012.01.06. 08:12 bioCsili

Tegnap segítettem Mayának nattot készíteni, így életem első nattoja van épp a fermentálódási folyamatban a termosztátban.Woooow, szuper hogy megtanulhatok ilyen ezer éves keleti tradicionális ételt készíteni, ami nagyon nagyon jól kitiszítja az állati lerakodásokat a nyákot a…

Daikon-shitake gyógyital

2012.01.06. 07:58 bioCsili

Magamhoz képest nagyon sok olajat fogyasztottam az elmúlt időszakban. Érezem is, mikor lekezdenek sütni olajban a konyhán, majd kifordul a gyomrom, az egész légcsövem megtelik ezzal a zsíros szaggal, ami kis mennyiségben finom is, de nekem már túl sok. Tegnap nézegettem a…

Az endometriózis újra megjelent

2012.01.02. 19:40 bioCsili

Sajnos a mostani piros napoknak nem örültem annyira. Amióta itt vagyok harmadik alkalommal jött meg a mensim. Ebből először, október végén 29 napra, másodszor november végén 35 napra és most megint dec végén 35 napra.Ha a tendenciát nézzük, az állapotom túl jin, ezért késik a…

süti beállítások módosítása