Biotúra Makromódra

A blog az endometriózisról szól, saját tapasztalatok alapján íródik, érzésekről, kihívásokról, kudarcokról és győzelmekről! Hogy együtt, könnyebb legyen!

Friss topikok

  • bioCsili: Szia, bocsi már régen nem voltam fent. :-( 6 hónapot voltam kint, tanultam és dolgoztam is. A holl... (2013.09.09. 18:18) Mozgalmas péntek - az élet nem áll meg..sőt
  • szél-víz: Michio egyébként 1926-ban született, azaz jelenleg 86 éves. Köszönet az előadásért, jó látni, hall... (2013.01.07. 03:57) Michio Kushi 2012-es előadása
  • bioCsili: Ő is ember, mi sem bizonyítja jobban, minthogy saját maga is keresztül ment komoly megpróbáltatáso... (2012.12.17. 19:59) Már számolom a napokat..
  • bioCsili: Köszönöm! Remélem egyre szélesebb körben ismertté válik a makrobiotika és egyre nő majd azok száma... (2012.12.17. 19:57) Változások - 2009-2012
  • scrts: Az endometriosis pszichoszomatikus hátterének jelentős szakirodalma van, ennek elég jó összefoglal... (2012.10.15. 14:49) Az endo lelki okai

Linkblog

Vasárnapi iskola

2011.10.23. 20:51 bioCsili

Ma is voltak órák, mindegy, hogy vasárnap van vagy hétköznap. Amióta csak 12 naposak a kurzusok (mert tapasztalatok szerint hosszabb időre nem jönnek az emberek mégha ingyen lenne sem) igen jól be kell sűríteniük a programba azt, amit korábban 1 még korábban 3 hónapon keresztül…

tovább »

Tempeh készítés házilag

2011.10.22. 17:53 bioCsili

Ma fél napos programunk volt, mert tökszüretelés helyett tempeh-t készítettünk.Sajnos a fagyos idő miatt már szerdán leszedték a tököket, így a mai szüretben már nem tudtunk segédkezni. A Kushi Intézetnek van egy termelője, aki kifejezetten nekik termeli a tököket. Ma már…

12 féle étel vacsorára

2011.10.21. 22:24 bioCsili

Ma este ismét mi készítettük el a vacsoránkat, mely legalább 9 féle különböző zöldség-algaételt jelentett, egyféle gabona-köretet és egyféle desszertet is. A tányéron a köreten kívűl minden itt van, csemegézzetek.... daikon nishime natto-misoval, noriba tekert zöldségek…

Tippek-tanácsok

2011.10.21. 21:31 bioCsili

Pár hasznos tippel szeretnék kedveskedni Nektek az itt tanultakból:Hogyan vehetjük el az uborka kesernyés ízét?Levágjuk a végét, pici sót teszünk a nagyobb részére, majd a végét körkörös mozdulatokkal hozzádörzsöljük ahhoz a részhez, ahonnan levágtuk. Majd amikor már…

Képek

2011.10.20. 22:47 bioCsili

Újabb képek kerültek föl a BioCsilli honlapra!

Mi az egészség?

2011.10.20. 22:11 bioCsili

Ma nagyon érdekes óránk volt Adelbert-tel, aki a következő kérdést tette föl:Mi az egészség? Gondolkodtatok már ezen? Nagyon érdekes volt, mennyi különféle válasz érkezett rá. Szinte mindenki olyan választ adott, amiben már meg is fogalmazta a következő kérdést...…

Vacsorát készített a csapat

2011.10.20. 21:42 bioCsili

Ma este mi magunk készítettük el a vacsoránkat, ami állt 3 féle levesből, 6 féle gabonából, 4 féle préselt salátából, 1 blansoltból, 3 féle tempurából és hozzá gyömbéres shoyus szószból.Nagyon gyakorlat orientált itt az oktatatás, ezért is mondanám azt, hogy jobban…

Tisztító ételek

2011.10.19. 21:28 bioCsili

Még a menükről nem írtam sokat..de azt elmondhatom, hogy minden nap eszünk valami tiszítót.Shitakét a levesbe, jégcsapretket norival, árpát vagy hatomugit az ebédhez, leveles zöldet párolva vagy blansolva minden étkezéshez... nagyon jól össze vannak állítva a menük! Mindegyik…

Tisztulási tünetek

2011.10.19. 21:19 bioCsili

Ha valaki úgy jön ide, hogy még soha nem próbálta a makrobiotikát már másnap de legkésőbb harmadnap felfedezheti magán a szervezete tisztulási reakcióját. Én azt gondoltam, hogy "megúszom", bár az igazat megvallva nem szerettem volna. Ha életmódot váltasz,…

Főzőbemutató Amszterdamban

2011.10.18. 21:21 bioCsili

Ma este 9-ig tartottak az órák, mert vacsi után a holland közönségnek tartottak egy két órás főzőbemutatót. A téma tofu és tempeh ételek. Az órán 15 holland volt jelen és mi 7-en a tanfolyamról. Az előadást angolul tartották mert szerencsénkre itt mindenki beszélni a…

Első konyhai élmények

2011.10.17. 20:54 bioCsili

Ma reggel pontban 7 órakor csöngettem a Kushi Intézet ajtaján. Patric a svéd chef nyitott nekem ajtót, ő az akinek a keze alá dolgoztam a reggeli készítésekor. Patric 1988-ban ismerkedett meg a makrobiotikával és az intézetben dolgozott 7 évig a konyhán. Amúgy fizika-kémia szakos…

süti beállítások módosítása